


Murskatut perunat uunissa
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Uuniperunoiden rapeampi olemus löytyy yllättävällä tavalla, murskaamalla! Paina melkein kypsät uuniperunat lyttyyn ja valele ne oliiviöljyllä. Paista perunoiden pinta rapeaksi ja tarjoile perunat pikkelöityjen sipuleiden ja kermaviilikastikkeen kanssa!
Reseptin ainekset
4 annosta
Murskatut perunat uunissa
800 g
perunoita
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Punasipulit
1
punasipuli
1/2 dl
punaviinietikkaa
1 tl
sokeria
Tarjoiluun
ruohosipulia
kermaviiliä
Murskatut perunat uunissa – ohje:
- Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Paista perunat pehmeiksi 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
- Ota perunat uunista ja anna jäähtyä hetki. Riko perunat painamalla niitä reilun kokoisella lasin tai kulhon pohjalla.
- Sivele perunoiden pintaan oliiviöljyä. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta on rapea.
- Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kaada sipuleiden päälle kulhoon punaviinietikkaa ja ripauta joukkoon sokeria. Anna sipuleiden maustua 15 minuuttia.
- Tarjoa perunat pikkelöityjen punasipuleiden, ruohosipulisilpun ja kermaviilin kanssa.
Vinkit!
- Voit tehdä perunat myös keitetyistä perunoista. Murskaa keitetyt perunat varovasti ja sivele ne öljyllä. Paista rapeaksi kuumassa uunissa.
- Katso myös suosituin uuniperunoiden ohjeemme, jossa on kaksi herkullista täytevaihtoehtoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat