Maku

Murskatut uuniperunat

5
0

Murskatut uuniperunat

Uuniperunoiden rapeampi olemus löytyy yllättävällä tavalla, murskaamalla! Paina melkein kypsät uuniperunat lyttyyn ja valele ne oliiviöljyllä. Paista perunoiden pinta rapeaksi ja tarjoile perunat pikkelöityjen sipuleiden ja kermaviilikastikkeen kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gperunoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Punasipulit

  • 1 kplpunasipuli
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 1 tlsokeria

Tarjoiluun

  • ruohosipulia
  • kermaviiliä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Paista perunat pehmeiksi 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia perunoiden koosta riippuen.

Ota perunat uunista ja anna jäähtyä hetki. Riko perunat painamalla niitä reilun kokoisella lasin tai kulhon pohjalla.

Sivele perunoiden pintaa oliiviöljyä. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta on rapea.

Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kaada sipuleiden päälle kulhoon punaviinietikkaa ja ripauta joukkoon sokeria. Anna sipuleiden maustua 15 minuuttia.

Tarjoile perunat pikkelöityjen punasipuleiden, ruohosipulisilpun ja kermaviilin kanssa.

Vinkki!

Voit tehdä perunat myös keitetyistä perunoista. Murskaa keitetyt perunat varovasti ja sivele ne öljyllä. Paista rapeaksi kuumassa uunissa!
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä