Maku

Murskatut uuniperunat

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Uuniperunoiden rapeampi olemus löytyy yllättävällä tavalla, murskaamalla! Paina melkein kypsät uuniperunat lyttyyn ja valele ne oliiviöljyllä. Paista perunoiden pinta rapeaksi ja tarjoile perunat pikkelöityjen sipuleiden ja kermaviilikastikkeen kanssa!
4.7
1
Julkaistu: 15.3.2016


Ainekset (4 annosta)

Murskatut uuniperunat

  • 800 gperunoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Punasipulit

  • 1punasipuli
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 1 tlsokeria

Tarjoiluun

  • ruohosipulia
  • kermaviiliä
Tulosta

Murskatut uuniperunat valmistuvat näin:

  1. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Paista perunat pehmeiksi 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
  2. Ota perunat uunista ja anna jäähtyä hetki. Riko perunat painamalla niitä reilun kokoisella lasin tai kulhon pohjalla.
  3. Sivele perunoiden pintaan oliiviöljyä. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta on rapea.
  4. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kaada sipuleiden päälle kulhoon punaviinietikkaa ja ripauta joukkoon sokeria. Anna sipuleiden maustua 15 minuuttia.
  5. Tarjoa perunat pikkelöityjen punasipuleiden, ruohosipulisilpun ja kermaviilin kanssa.

Voit tehdä perunat myös keitetyistä perunoista. Murskaa keitetyt perunat varovasti ja sivele ne öljyllä. Paista rapeaksi kuumassa uunissa!
1 kommentti