


Murotaikinan ohje pikkuleipiin – näin valmistat herkullisen mureat pikkuleivät
32 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 min
Murotaikinan ohjeella leivot sen seitsemän sorttia pikkuleipiä. Perustaikina valmistuu ilman munaa: tarvitset vain sokeria, rasvaa ja jauhoja.
Reseptin ainekset
40–70 kpl koosta riippuen
Murotaikina pikkuleipiin
200 g
voita
1–1 ½ dl
sokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1 dl
rusinoita tai muuta makuainetta
½ dl
pähkinärouhetta
Murotaikinan ohje pikkuleipiin
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos sekä rusinat ja pähkinärouhe voi-sokerivaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin.
- Ota taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle uunipellille ja paina hiukan litteämmiksi.
- Kypsennä murotaikinapikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Vinkit!
- Pikkuleipien makuaineiksi myös sopivat suklaa, pähkinät, kookoshiutaleet, kaneli ja kardemumma.
- Käytä koristeluun sulaa suklaata, sokerivesikuorrutusta ja koristerakeita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat