Kotivinkki

Murotaikinan ohje pikkuleipiin – näin valmistat herkullisen mureat pikkuleivät

32 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 min
Murotaikinan ohjeella leivot sen seitsemän sorttia pikkuleipiä. Perustaikina valmistuu ilman munaa: tarvitset vain sokeria, rasvaa ja jauhoja.
KA
MU
4.2
5
Julkaistu: 26.2.2015


Ainekset (40–70 kpl koosta riippuen)

Murotaikina pikkuleipiin

  • 200 gvoita
  • 1–1 ½ dlsokeria
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 1 dlrusinoita tai muuta makuainetta
  • ½ dlpähkinärouhetta
Tulosta

Murotaikinan ohje pikkuleipiin

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos sekä rusinat ja pähkinärouhe voi-sokerivaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin.
  3. Ota taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle uunipellille ja paina hiukan litteämmiksi.
  4. Kypsennä murotaikinapikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Vinkit!

  • Pikkuleipien makuaineiksi myös sopivat suklaa, pähkinät, kookoshiutaleet, kaneli ja kardemumma.
  • Käytä koristeluun sulaa suklaata, sokerivesikuorrutusta ja koristerakeita.
5 kommenttia