Murotaikinan ohje pikkuleipiin – näin valmistat herkullisen mureat pikkuleivät
32 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
12 minMurotaikinan ohjeella leivot sen seitsemän sorttia pikkuleipiä. Perustaikina valmistuu ilman munaa: tarvitset vain sokeria, rasvaa ja jauhoja.
KA
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.2.2015

Murotaikinan ohje pikkuleipiin – näin valmistat herkullisen mureat pikkuleivät
Reseptin ainekset (40–70 kpl koosta riippuen)
Murotaikina pikkuleipiin
- 200 gvoita
- 1–1 ½ dlsokeria
- 4 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
Lisäksi
- 1 dlrusinoita tai muuta makuainetta
- ½ dlpähkinärouhetta
Murotaikinan ohje pikkuleipiin
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos sekä rusinat ja pähkinärouhe voi-sokerivaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin.
- Ota taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle uunipellille ja paina hiukan litteämmiksi.
- Kypsennä murotaikinapikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Vinkit!
- Pikkuleipien makuaineiksi myös sopivat suklaa, pähkinät, kookoshiutaleet, kaneli ja kardemumma.
- Käytä koristeluun sulaa suklaata, sokerivesikuorrutusta ja koristerakeita.

Hiekkahentunen – leivo iki-ihanat, vaniljakiisselillä täytetyt leivokset & nosta isoäidin pitsiliina pöytään!
Maku

Peukalokeksit – rahkainen herkkukolo ja sitruunatahna kruunaavat helpot pääsiäiskeksit
Maku

Pirkon klassikkoresepti: herrasväen pikkuleivät
Maku

Herrasväen pikkuleivät karpalotäytteellä
Maku

Pursotettava murotaikina
Maku

Kookos-marenkihyrrät
Kotivinkki

Hurmaavat kookoshyrrät
Kotivinkki

Mansikkabebet
Maku