Maku

Munakoisovuoka

1 h
5
0

Munakoisovuoka

MU
KA
0
5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplmunakoisoa
  • 1 tlsuolaa

Tomaatti-sipuliseos

  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kpltomaattia
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlbasilikaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlsokeria

Leivittämiseen

  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1/2 dloliiviöljyä

Vuokaan

  • 150 gmozzarellajuustoa (viipaloituna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa pestyt munakoisot pitkittäin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle tai tarjottimelle ja ripottele niiden päälle suolaa. ”Itketä” munakoisoja 20–30 minuuttia.

Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja halkaise tomaatit, koverra siemenet pois ja kuutioi puolikkaat. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannussa ja pehmitä sipulisilput ja tomaattikuutiot. Lisää mausteet ja sokeri.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, parmesaaniraaste ja mausteet. Kuivaa munakoisoviipaleet talouspaperilla pyyhkien. Pyöräytä viipaleet jauhoseoksessa ja paista ne oliiviöljyssä. Lado munakoisoviipaleet mozzarellaviipaleiden kanssa limittäin uunivuokaan. Levitä tomaatti-sipuliseos päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Syö munakoisovuoka lämpimänä salaatin ja leivän kera tai tarjoa kylmänä antipastona.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä