4,1(36)
Munakoisovuoka – helppo ja mehevä uuniruoka saa seurakseen tomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa
gluteeniton
kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Munakoisovuoka valmistuu moussakan tapaan, mutta valkokastikkeen sijaan juustokastike sekoitetaan tuorejuustosta ja juustoraasteesta.
Julkaistu 10.9.2019
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
2 (600 g)munakoisoa
500 gkirsikkatomaatteja
2valkosipulinkynttä
½ rkuoreganoa tai basilikaa (hienonnettuna)
½ dloliiviöljyä
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
1 ½ tlsavupaprikaa
Juustokastike
600 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 gmozzarellaraastetta
2munaa
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria

Munakoisovuoka – ohje:

  1. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Lado uunivuokaan puolet munakoisoista. Laita sen päälle puolet tomaateista, valkosipulia ja yrttisilppua. Pirskota päälle öljyä ja ripottele mausteita. Lusikoi päälle puolet kastikkeesta. Toista toinen kerros samoin.
  4. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja paistoksen pinta saanut hieman väriä. Peitä munakoisovuoka leivinpaperilla, jos pinta tuntuu ruskistuvan liikaa.
3 kommenttia