Munakoisovuoka – helppo ja mehevä uuniruoka saa seurakseen tomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa
gluteeniton
kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Munakoisovuoka valmistuu moussakan tapaan, mutta valkokastikkeen sijaan juustokastike sekoitetaan tuorejuustosta ja juustoraasteesta.

Reseptin ainekset 4 annosta
2 (600 g)munakoisoa
500 gkirsikkatomaatteja
2valkosipulinkynttä
½ rkuoreganoa tai basilikaa (hienonnettuna)
½ dloliiviöljyä
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
1 ½ tlsavupaprikaa
Juustokastike
600 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 gmozzarellaraastetta
2munaa
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Munakoisovuoka – ohje:
- Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Lado uunivuokaan puolet munakoisoista. Laita sen päälle puolet tomaateista, valkosipulia ja yrttisilppua. Pirskota päälle öljyä ja ripottele mausteita. Lusikoi päälle puolet kastikkeesta. Toista toinen kerros samoin.
- Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja paistoksen pinta saanut hieman väriä. Peitä munakoisovuoka leivinpaperilla, jos pinta tuntuu ruskistuvan liikaa.