Maku

Munakoisovuoka – helppo ja mehevä uuniruoka saa seurakseen tomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa

1 h
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen40 min
Munakoisovuoka valmistuu moussakan tapaan, mutta valkokastikkeen sijaan juustokastike sekoitetaan tuorejuustosta ja juustoraasteesta.
GL
KA
4.25
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 2 (600 g)munakoisoa
  • 500 gkirsikkatomaatteja
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½ rkuoreganoa tai basilikaa (hienonnettuna)
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 ½ tlsavupaprikaa

Juustokastike

  • 600 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 150 gmozzarellaraastetta
  • 2munaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Munakoisovuoka valmistetaan näin:

  1. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Lado uunivuokaan puolet munakoisoista. Laita sen päälle puolet tomaateista, valkosipulia ja yrttisilppua. Pirskota päälle öljyä ja ripottele mausteita. Lusikoi päälle puolet kastikkeesta. Toista toinen kerros samoin.
  4. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja paistoksen pinta saanut hieman väriä. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tuntuu ruskistuvan liikaa.
MITÄ PIDIT?
4.25