Maku

Munakoisovuoka – helppo ja mehevä uuniruoka saa seurakseen tomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa

1 h
GL
KA
4.75
0

Munakoisovuoka valmistuu moussakan tapaan, mutta valkokastikkeen sijaan juustokastike sekoitetaan tuorejuustosta ja juustoraasteesta.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

  • 2 (600 g)munakoisoa
  • 500 gkirsikkatomaatteja
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½ rkuoreganoa tai basilikaa (hienonnettuna)
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 ½ tlsavupaprikaa

Juustokastike

  • 600 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 150 gmozzarellaraastetta
  • 2munaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Munakoisovuoka valmistetaan näin:

  1. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Lado uunivuokaan puolet munakoisoista. Laita sen päälle puolet tomaateista, valkosipulia ja yrttisilppua. Pirskota päälle öljyä ja ripottele mausteita. Lusikoi päälle puolet kastikkeesta. Toista toinen kerros samoin.
  4. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja paistoksen pinta saanut hieman väriä. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tuntuu ruskistuvan liikaa.
MITÄ PIDIT?
4.75