Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kebabin kaverit

Munakoiso-jauhelihavartaat – rullaa, grillaa ja herkuttele tahinikastikkeen kanssa

45 min

Turkkilaiset munakoiso-jauheliharullat voi pujottaa tuplavartaisiin, jotta ne pysyvät käänneltäessä paremmin vartaissa. Tarjoa mehukkaat lihavartaat raikkaan jogurttikastikkeen ja pitaleivän kanssa.

4.6.2025
Reseptin ainekset
4–6 annosta
400 g
naudanjauhelihaa
300 g
karitsanjauhelihaa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
suippopaprika
1
punainen chili
1 rku
lehtipersiljaa
2 rkl
harissa-tahnaa
1 + 1 tl
suolaa
1 iso (300 g)
munakoiso
2 rkl
oliiviöljyä
Tahinikastike
2 dl
turkkilaista jogurttia
½ dl
sitruunanmehua
2 rkl
vaaleaa tahinia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa

Munakoiso-jauhelihavartaat – ohje:

  1. Laita jauhelihat kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa paprika pienen pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili ja persilja. Sekoita sipulit, paprikat, chili ja yrtit lihan joukkoon, lisää harissa ja 1 tl suolaa.
  2. Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi (12 kpl). Ripottele pinnalle suolaa ja annan viipaleiden itkettyä noin 10 minuuttia. Pyyhi viipaleet kuiviksi talouspaperilla.
  3. Laita munakoisot työalustalle ja levitä jauhelihatäyte niiden pinnalle ohueksi kerrokseksi. Kääri viipaleet rullalle, pujota rullat varrastikkuihin ja sivele öljyä pintaan.
  4. Kuumenna grilli tai tee hyvä hiillos. Grillaa varrasrullia noin 15 minuuttia, käännellen vartaita muutaman minuutin välein.
  5. Yhdistä kulhossa kastikkeen ainekset ja tarjoa kastike jauhelihavartaiden kanssa. Lisukkeeksi sopivat myös pitaleivät.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt