


Kebabin kaverit
Munakoiso-jauhelihavartaat – rullaa, grillaa ja herkuttele tahinikastikkeen kanssa
45 min
Turkkilaiset munakoiso-jauheliharullat voi pujottaa tuplavartaisiin, jotta ne pysyvät käänneltäessä paremmin vartaissa. Tarjoa mehukkaat lihavartaat raikkaan jogurttikastikkeen ja pitaleivän kanssa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
400 g
naudanjauhelihaa
300 g
karitsanjauhelihaa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
suippopaprika
1
punainen chili
1 rku
lehtipersiljaa
2 rkl
harissa-tahnaa
1 + 1 tl
suolaa
1 iso (300 g)
munakoiso
2 rkl
oliiviöljyä
Tahinikastike
2 dl
turkkilaista jogurttia
½ dl
sitruunanmehua
2 rkl
vaaleaa tahinia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
Munakoiso-jauhelihavartaat – ohje:
- Laita jauhelihat kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa paprika pienen pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili ja persilja. Sekoita sipulit, paprikat, chili ja yrtit lihan joukkoon, lisää harissa ja 1 tl suolaa.
- Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi (12 kpl). Ripottele pinnalle suolaa ja annan viipaleiden itkettyä noin 10 minuuttia. Pyyhi viipaleet kuiviksi talouspaperilla.
- Laita munakoisot työalustalle ja levitä jauhelihatäyte niiden pinnalle ohueksi kerrokseksi. Kääri viipaleet rullalle, pujota rullat varrastikkuihin ja sivele öljyä pintaan.
- Kuumenna grilli tai tee hyvä hiillos. Grillaa varrasrullia noin 15 minuuttia, käännellen vartaita muutaman minuutin välein.
- Yhdistä kulhossa kastikkeen ainekset ja tarjoa kastike jauhelihavartaiden kanssa. Lisukkeeksi sopivat myös pitaleivät.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat