Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maailman paras lanttulaatikko maistuu aivan kuin mummun tekemältä – kurkkaa tarkoin varjeltu resepti!

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Maailman paras lanttulaatikko valmistuu tietenkin mummun ohjeella. Maun salaisuus löytyy hunajasta ja ruiskorppujauhoista, jotka tekevät lanttulaatikosta nimensä mukaisesti maailman parhaan!

28.10.2018
Reseptin ainekset
6 annosta
Maailman paras lanttulaatikko
1 kg
lanttuja
suolaa
2 rkl
voita
1-2 rkl
ruiskorppujauhoja
3 dl
lanttujen keitinlientä (tai maitoa)
ripaus
suolaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1
luomukananmuna
rasvaa vuoan voiteluun
Pinnalle
ruiskorppujauhoja
rasvaa

Maailman paras lanttulaatikko – ohje:

  1. Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttupalat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Valuta lanttupalat ja säästä keitinvesi. Survo lantut tasaiseksi soseeksi.
  3. Sulata voi. Lisää lanttujen joukkoon voi, korppujauhot ja keitinliemi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmuna massaan.
  5. Voitele vuoka ja kaada sose vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja valuta päälle rasvaa. Tee halutessasi kuvio piparimuotin avulla laatikon päälle.
  6. Paista lanttulaatikkoa uunin alaritilätasolla 150 asteessa 3 tuntia. Uunissa, hitaasti kypsyen lanttulaatikosta tulee ihanan aromikasta ja makeaa.

Vinkit!

  • Voit tehdä lanttulaatikon myös kaupan valmiista lanttusoseesta. Voit myös lyhentää kypsentämisaikaa 1,5 tuntiin, mutta nosta silloin uunin lämpötila 180 asteeseen.
  • Katso myös toinen suosittu lanttulaatikkoreseptimme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt