


Maailman paras lanttulaatikko maistuu aivan kuin mummun tekemältä – kurkkaa tarkoin varjeltu resepti!
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Maailman paras lanttulaatikko valmistuu tietenkin mummun ohjeella. Maun salaisuus löytyy hunajasta ja ruiskorppujauhoista, jotka tekevät lanttulaatikosta nimensä mukaisesti maailman parhaan!
Reseptin ainekset
6 annosta
Maailman paras lanttulaatikko
1 kg
lanttuja
suolaa
2 rkl
voita
1-2 rkl
ruiskorppujauhoja
3 dl
lanttujen keitinlientä (tai maitoa)
ripaus
suolaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1
luomukananmuna
rasvaa vuoan voiteluun
Pinnalle
ruiskorppujauhoja
rasvaa
Maailman paras lanttulaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttupalat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Valuta lanttupalat ja säästä keitinvesi. Survo lantut tasaiseksi soseeksi.
- Sulata voi. Lisää lanttujen joukkoon voi, korppujauhot ja keitinliemi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmuna massaan.
- Voitele vuoka ja kaada sose vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja valuta päälle rasvaa. Tee halutessasi kuvio piparimuotin avulla laatikon päälle.
- Paista lanttulaatikkoa uunin alaritilätasolla 150 asteessa 3 tuntia. Uunissa, hitaasti kypsyen lanttulaatikosta tulee ihanan aromikasta ja makeaa.
Vinkit!
- Voit tehdä lanttulaatikon myös kaupan valmiista lanttusoseesta. Voit myös lyhentää kypsentämisaikaa 1,5 tuntiin, mutta nosta silloin uunin lämpötila 180 asteeseen.
- Katso myös toinen suosittu lanttulaatikkoreseptimme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat