Kotivinkki

Mummun lanttulaatikko

0
0

Mummun lanttulaatikko

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kglanttuja
  • suolaa
  • 2 rklvoita
  • 1-2 rklruiskorppujauhoja
  • 3 dllanttujen keitinlientä (tai maitoa)
  • ripaussuolaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1luomukananmuna
  • rasvaa vuoan voiteluun

PINNALLE:

  • ruiskorppujauhoja
  • rasvaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttupalat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Valuta lanttupalat ja säästä keitinvesi. Survo lantut tasaiseksi soseeksi.

3. Sulata voi. Lisää lanttujen joukkoon voi, korppujauhot ja keitinliemi ja sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmuna massaan.

5. Voitele vuoka ja kaada sose vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja valuta päälle rasvaa. Tee halutessasi kuvio piparimuotin avulla laatikon päälle.

6. Paista lanttulaatikkoa uunin alaritilätasolla 150 asteessa 3 tuntia. Uunissa, hitaasti kypsyen lanttulaatikosta tulee ihanan aromikasta ja makeaa.
 

Vinkki!

Voit tehdä lanttulaatikon myös kaupan valmiista lanttusoseesta. Voit myös lyhentää kypsentämisaikaa 1 1/2 tuntiin. Nosta silloin uunin lämpötila 180 asteeseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä