Voitele noin 2 1/2 litran vetoinen kakkuvuoka ja leivitä se kookos-hiutaleilla.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Valmista täyte. Sekoita rahka, ranskankerma, mustikat, sokerit ja sitruunankuoriraaste keskenään.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja nosta alin kerros tarjoiluvadille. Suojaa vadin reunat leivinpaperisuikaleilla.
Levitä pohjalevylle puolet kostutuksesta ja puolet mustikkatäytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, peitä kevyesti kelmulla ja nosta päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
Valmista kinuskikuorrutus. Kuumenna kerma ja fariinisokeri laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
Tee kinuskikoe: tiputa pieni määrä kinuskia kakun päälle. Jos kinuski ei imeydy kakkuun, se on valmista.
Lisää joukkoon voinokare. Kaada kinuski kuumana hitaasti kakun päälle ja levitä veitsellä tasaiseksi. Kinuski saa valua myös reunoille. Anna jäähtyä ja siirrä kakku jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Vatkaa reunoille tuleva kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Pursota tai levitä se veitsellä huolettomasti kakun reunoille.
Koristele kakun pinta mustikoilla, kookoshiutaleilla ja halutessasi mustikanlehdillä.
* Voit korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla.
* Kuivat, tuoreet mustikat kestävät hyvin kakun täytteenä väriä päästämättä.