


Aidot karjalanpiirakat – aivan kuin mummon tekemiä
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 30 min
Aidot karjalanpiirakat tuovat mieleen makumuistoja lapsuudesta. Ota talteen resepti, jolla taiot karjalanpiirakat, jotka ovat kuin mummon tekemiä!
Reseptin ainekset
25 kpl
Kuoret
2 dl
kylmää vettä
1 tl
suolaa
4,5 dl
ruisjauhoja
0,5 dl
vehnäjauhoja
25 g
sulaa voita (ei pakollinen)
Riisipuurotäyte
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
maitoa
Voiteluun
75 g
voita
2 dl
maitoa (tai vettä)
Aidot karjalanpiirakat – ohje:
- Keitä riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin pohjaanpalamisen välttämiseksi.
- Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Lisää lopuksi sulatettu voi ja vaivaa se joukkoon. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää.
- Pyöräytä taikinasta tanko, joka leikataan poikki puolivälistä. Tangosta tulee noin 25 palasta.
- Pyörittele palaset palloiksi ja litistä ne kakkaroiksi. Laita kelmun alle, etteivät ne kuivu. Kaulitse kakkaroista piirakkapulikalla ohuita, pyöreitä kuoria.
- Levitä reilu ruokalusikallinen riisipuuroa kuoren päälle, taita reunat kahdelta puolelta puuron päälle ja rypytä. Nosta suoraan ruisjauhoiselle pellille.
- Paista piirakoita 275-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Sivele uunista tulleet piirakat voi-maitoseoksella.
Vinkki!
Kurkkaa myös sivustomme suosituin karjalanpiirakoiden ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
