4,1(23)
Aidot karjalanpiirakat – aivan kuin mummon tekemiä
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 30 min
Aidot karjalanpiirakat tuovat mieleen makumuistoja lapsuudesta. Ota talteen resepti, jolla taiot karjalanpiirakat, jotka ovat kuin mummon tekemiä!
Reseptin ainekset
25 kpl
Kuoret
2 dlkylmää vettä
1 tlsuolaa
4,5 dlruisjauhoja
0,5 dlvehnäjauhoja
25 gsulaa voita (ei pakollinen)
Riisipuurotäyte
2 dlvettä
2 dlpuuroriisiä
1 lmaitoa
Voiteluun
75 gvoita
2 dlmaitoa (tai vettä)

Aidot karjalanpiirakat – ohje:

  1. Keitä riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin pohjaanpalamisen välttämiseksi. 
  2. Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Lisää lopuksi sulatettu voi ja vaivaa se joukkoon. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää. 
  3. Pyöräytä taikinasta tanko, joka leikataan poikki puolivälistä. Tangosta tulee noin 25 palasta. 
  4. Pyörittele palaset palloiksi ja litistä ne kakkaroiksi. Laita kelmun alle, etteivät ne kuivu. Kaulitse kakkaroista piirakkapulikalla ohuita, pyöreitä kuoria. 
  5. Levitä reilu ruokalusikallinen riisipuuroa kuoren päälle, taita reunat kahdelta puolelta puuron päälle ja rypytä. Nosta suoraan ruisjauhoiselle pellille. 
  6. Paista piirakoita 275-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Sivele uunista tulleet piirakat voi-maitoseoksella.

Vinkki!

Kurkkaa myös sivustomme suosituin karjalanpiirakoiden ohje.

4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.