Maku

Mummon karjalanpiirakat

2 h
4.12
1

Ajattomat ja klassiset karjalanpiirakat maistuvat aina.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (25 kpl)

Kuoret

  • 2 dlkylmää vettä
  • 1 tlsuolaa
  • 4,5 dlruisjauhoja
  • 0,5 dlvehnäjauhoja
  • 25 gsulaa voita (ei pakollinen)

Riisipuurotäyte

  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 lmaitoa

Voiteluun

  • 75 gvoita
  • 2 dlmaitoa (tai vettä)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin pohjaanpalamisen välttämiseksi. 

Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Lisää lopuksi sulatettu voi ja vaivaa se joukkoon. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää. 

Pyöräytä taikinasta tanko, joka leikataan poikki puolivälistä. Tangosta tulee noin 25 palasta. 

Pyörittele palaset palloiksi ja litistä ne kakkaroiksi. Laita kelmun alle, etteivät ne kuivu. Kaulitse kakkaroista piirakkapulikalla ohuita, pyöreitä kuoria. 

Levitä reilu ruokalusikallinen riisipuuroa kuoren päälle, taita reunat kahdelta puolelta puuron päälle ja rypytä. Nosta suoraan ruisjauhoiselle pellille. 

Paista piirakoita 275-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Sivele uunista tulleet piirakat voi-maitoseoksella. 

MITÄ PIDIT?
4.12