


Mujadara eli Lähi-idän paistettu riisi saa ruokaisuutta linsseistä ja makeutta karamellisoidusta sipulista
30 min
Hieman vaatimattoman näköinen mujadara yllättää syvän täyteläisellä maulla. Täysjyväriisi ja belugalinssit täyttävät vatsan ja pitävät nälän loitolla.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g (½ pkt)
kuivattuja belugalinssejä keitettynä tai 2 prk (400/240 g) säilöttyä belugalinssejä
3 dl
pitkäjyväistä täysjyväriisiä
4
punasipulia
4
valkosipulinkynttä
3 rkl
rypsiöljyä
½ tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
juustokuminaa
½ tl
korianteria
½ tl
mustapippuria
¼ tl
kanelia
1 dl
persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
1 prk (200 g)
ranskankermaa
Mujadara – ohje:
- Jos käytät säilöttyjä papuja, valuta ja huuhtele ne. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa. Lisää sipulit ja paista, kunnes ne pehmenevät. Lisää sokeri ja puolet suolasta. Paista vielä hetki, jotta sipulit karamellisoituvat.
- Lisää loppu suola ja muut mausteet sekä riisi ja linssit. Jatka paistamista käännellen noin 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi persilja (säästä hieman koristeluun). Tarjoa ruoka ranskankerman kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat