Mökkiläisen loimulohi

2 h 15 min
4.3
2

Mökkiläisen loimulohi

GL
LA
MA
MU
2
4.3
Loimulohi kuuluu ehdottomiin mökkiherkkuihin, joka maistuu vuodenajasta riippumatta. Tämä loimulohi maustetaan tervasnapsilla, suosittelemme kokeilemaan!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 700 gkirjolihifileetä (ruodotonta)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Mausteliemi

  • 3/4 dltervasnapsia
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklkatajanmarjoja (rouhittuna)
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Valmista loimulohi näin.

Ota kirjolohifilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Vedä kalaan terävällä veitsellä poikkiviiltoja – ei kuitenkaan nahkaan asti. Hiero pintaan suolaa ja pippuria.

Sekoita mausteliemen aineet keskenään.

Nosta kala loimulaudalle ja napauta fileen läpi lautaan naskalilla noin 6 reikää puutappeja varten. Kiinnitä filee tapeilla lautaan ja tue lauta nuotion läheisyyteen pystyasentoon. Etäisyys nuotiosta tulee olla sellainen, että kämmentä kärsii pitää kalan kohdalla (20–30 sentin päähän liekeistä).

Kypsentämiseen menee kalan paksuudesta riippuen reilu tunti. Käännä lautaa kypsymisen puolivälissä. Valele kalaa loimutuksen aikana mausteliemellä. Pitkävartinen silikonisivellin on hyvä apuväline.

Kypsä loimulohi on pehmeää ja irtoaa nahasta helposti. Vastavalmistettu loimulohi maistuu ihan sellaisenaan, mutta myös keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä pikkupalana.

•Loimutukseen sopii mikä tahansa käsittelemätön lehtipuinen laudanpätkä. Valmiita loimutuslautoja voit kysellä rautakaupoista.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä