4,2(20)
Loimulohi – näin onnistut lohen loimutuksessa ja nautit kalaherkusta heti tuoreeltaan
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min
Loimulohi kuuluu ehdottomiin mökkiherkkuihin, joka maistuu vuodenajasta riippumatta. Tämä loimulohi maustetaan tervasnapsilla, suosittelemme kokeilemaan!
Reseptin ainekset
6 annosta
700 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
¾ tlsuolaa
¼ tlvalkopippuria
Mausteliemi
¾ dltervasnapsia
1 rklhunajaa
1 rklkatajanmarjoja (rouhittuna)
½ tlsuolaa

Loimulohi – ohje:

  1. Ota kirjolohifilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Vedä kalaan terävällä veitsellä poikkiviiltoja – ei kuitenkaan nahkaan asti. Hiero pintaan suolaa ja pippuria.
  2. Sekoita mausteliemen aineet keskenään.
  3. Nosta kala loimulaudalle ja napauta fileen läpi lautaan naskalilla noin 6 reikää puutappeja varten. Kiinnitä filee tapeilla lautaan ja tue lauta nuotion läheisyyteen pystyasentoon. Etäisyys nuotiosta tulee olla sellainen, että kämmentä kärsii pitää kalan kohdalla (20–30 sentin päähän liekeistä).
  4. Kypsentämiseen menee kalan paksuudesta riippuen reilu tunti. Käännä lautaa kypsymisen puolivälissä. Valele kalaa loimutuksen aikana mausteliemellä. Pitkävartinen silikonisivellin on hyvä apuväline.
  5. Kypsä loimulohi on pehmeää ja irtoaa nahasta helposti. Vastavalmistettu loimulohi maistuu ihan sellaisenaan, mutta myös keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä pikkupalana.

Vinkki!

Loimutukseen sopii mikä tahansa käsittelemätön lehtipuinen laudanpätkä. Valmiita loimutuslautoja voit kysellä rautakaupoista, mutta lauta on helppo tehdä myös itse. Kurkkaa loimulaudan ohje täältä!

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo