


Mokkamousse
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mokkamousse yhdistää tumman suklaan ja kahvin ihanaksi jälkiruoaksi. Helposti valmistuva jälkiruoka on täydellinen valinta kahvin ja suklaan ystäville!
Reseptin ainekset
6 annosta
200 g
tummaa suklaata
1 rkl
kahvijuomaa
4
munaa
1 dl
sokeria
2 tl
vanilliinisokeria
3 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
Koristeluun
35 g
tummaa suklaata (raastettuna)
Mokkamousse – ohje:
- Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä hetki. Lisää joukkoon vahva, jäähtynyt kahvi.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokerit paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää se varovasti muuhun seokseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto lopuksi joukkoon varovasti nostellen.
- Jaa mousse tarjoilukulhoihin tai korkeisiin juomalaseihin. Anna niiden tekeytyä kylmässä vähintään tunnin ajan. Koristele mokkamousset raastetulla suklaalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat