Maku

Mokkakakku

1 h 5 min
5
0

Mokkakakku

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 175 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 3 dlvehnäjauhoja

Liemi

  • 4 dlkahvijuomaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 rklkonjakkia

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit.

Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 1 1/2 litran vetoiseen vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kumoa kakku vuoasta. Pese ja kuivaa vuoka ja nosta kakku jäähtyneenä takaisin vuokaan. Paina cocktailtikulla kakkuun reikiä.

Liuota sokeri kuumaan kahviin, mausta halutessasi alkoholilla ja lusikoi neste vuokaan kakun päälle vähitellen. Anna maustua yön yli peitettynä.

Kumoa kakku. Tarjoa lisänä vaahdotettua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä