


Mojitosorbetti – tänä kesänä lempidrinkki lusikoidaan ihanan hileisenä
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min
Tutun kirpeän drinkin aineksista valmistetaan nyt sorbetti. Sokeriliemi takaa mojitosorbetin pehmeän rakenteen, sillä sokeri hidastaa massan jäätymistä ja estää sitä kovettumasta kokonaan. Tähän iskee himo!
Reseptin ainekset
4–6
Mojitosorbetti
3 dl
vettä
2½ dl
sokeria
6
limeä
3 rkl
vaaleaa rommia
2 rku
minttua
Mojitosorbetti – ohje:
- Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut. Ota kattila pois levyltä.
- Pese kaksi limeä ja raasta niiden kuoret. Purista kaikkien kuuden limen mehu (2 dl) sokeriliemeen. Lisää rommi.
- Hienonna mintunlehdet ja lisää seokseen.
- Pakasta sorbettia ensin noin 2 tuntia. Sekoita notkeaksi sähkövatkaimella. Siirrä takaisin pakastimeen ja sekoita uudestaan tunnin päästä. Jatka pakastamista vähintään 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli.
Vinkki!
Valmista sorbetti jäätelökoneella jäädyttämällä massaa koneessa 20–30 minuuttia tai kunnes se on rakenteeltaan pehmeän kiinteää. Lusikoi rasiaan ja pakasta pari tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat