0(0)
Mojitosorbetti – tänä kesänä lempidrinkki lusikoidaan ihanan hileisenä
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h
Tutun kirpeän drinkin aineksista valmistetaan nyt sorbetti. Sokeriliemi takaa mojitosorbetin pehmeän rakenteen, sillä sokeri hidastaa massan jäätymistä ja estää sitä kovettumasta kokonaan. Tähän iskee himo!
Julkaistu 21.4.2023
Maku
Reseptin ainekset
4–6
Mojitosorbetti
3 dlvettä
2½ dlsokeria
6limeä
3 rklvaaleaa rommia
2 rkuminttua

Mojitosorbetti – ohje:

  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut. Ota kattila pois levyltä.
  2. Pese kaksi limeä ja raasta niiden kuoret. Purista kaikkien kuuden limen mehu (2 dl) sokeriliemeen. Lisää rommi.
  3. Hienonna mintunlehdet ja lisää seokseen.
  4. Pakasta sorbettia ensin noin 2 tuntia. Sekoita notkeaksi sähkövatkaimella. Siirrä takaisin pakastimeen ja sekoita uudestaan tunnin päästä. Jatka pakastamista vähintään 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli.

Vinkki!

Valmista sorbetti jäätelökoneella jäädyttämällä massaa koneessa 20–30 minuuttia tai kunnes se on rakenteeltaan pehmeän kiinteää. Lusikoi rasiaan ja pakasta pari tuntia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.