Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Klassikko uusiksi!

Moderni kinuskikakku – klassikkokakun päivitetyssä versiossa myös kakkupohja maistuu kinuskille

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Hyvästi kermahelmat! Kinuskikakku on juhlapöydän vakiosuosikki, jonka voi tehdä rennon modernisti.

1.4.2025
Reseptin ainekset
16 palaa
2 tl
voita voiteluun
4½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
200 g
voita
3 dl
sokeria
4
munaa
1 prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche)
3 dl
kevytmaitoa
1 dl
maitoa kostuttamiseen
2 dl
lakkahilloa
Täyte ja kostutus
1 dl
maitoa kostuttamiseen
2 dl
lakkahilloa
Kermavaahto
4 dl
vispikermaa
2 rkl
vaniljakreemijauhetta
Kinuski
2 dl
kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
voita
¼ tl
suolaa

Moderni kinuskikakku – ohje:

  1. Pingota korkean irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lusikoi kondensoitumaito sekaan koko ajan vatkaten.
  4. Vatkaa maito ja jauhoseos vaahdon sekaan pallovatkaimella.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1h 15 min. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
  6. Tee vanilja-kermavaahto. Vaahdota kerma kevyesti. Lisää vaniljakreemijauhe ja vatkaa kiinteäksi.
  7. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta pohjapala tarjoiluastiaan. Kostuta maidolla ja lisää päälle hilloa ja puolet kermavaahdosta. Tee seuraava kerros samoin. Paina kakkua hieman, jotta kermavaahto täyttää välit reunoihin asti. Tasoita yli levinnyt kermavaahto reunoille. Laita kakku jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
  8. Valmista kinuski. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi voi.
  9. Kaada hiukan jäähtynyt kinuski kakun päälle ja anna valua reunoilta. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt