Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Minttusuklaa-ruusukakku

6 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 4 h 45 min

Ihana minttusuklaakakku on syötävän söpö! Suklaapohjat täytetään Pätkis-vaahdolla ja näyttävä ruusukoristelu värjätään trendikkäästi mintunvihreäksi. 

7.9.2016
Reseptin ainekset
20 palaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita (tai margariinia)
1 rkl
korppujauhoja
Suklaakakkupohja
150 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
6 kpl
munaa (luomu, huoneenlämpöinen, M-koko)
2 dl
sokeria
Kostutus
3 dl
kevytmaitoa
Täyte
2 1/2 dl
vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispi)
200 g
tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
140 g
suklaamakeisia (1 pss Pätkiksiä)
Kuorrutus
5 dl
vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispi)
2 rkl
tomusokeria
1/4 tl
elintarvikeväriä (sinistä ja vihreää)

Valmista minttusuklaa-ruusukakku näin:

Voitele kakkuvuoka (Ø noin 22 cm) ja leikkaa pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Korppujauhota vuoan reunat.

Sulata voi.

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimesta pudotettu kuvio pysyy selvästi näkyvissä vaahdon pinnalla.

Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi vuorotellen voisulan kanssa, nuolijalla varovasti käännellen.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja terävällä veitsellä kolmeen osaan. Aseta yksi kakkulevy tarjoilulautaselle. (Jätä vuoan pohjaa vasten ollut sileäpintainen kakkulevy päällimmäiseksi.)

Sulata suklaakarkit tasaiseksi tahnaksi mikrossa muutaman sekunnin pätkissä, välillä sekoittaen. Jäähdytä suklaa huoneenlämpöiseksi. Vatkaa täytteen kasvirasvasekoite kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja suklaasula vaahtoon.

Kostuta ensimmäinen kakkulevy maidolla ja päälle puolet täytteestä.

Nosta seuraava kakkulevy paikalleen, kostuta ja täytä samoin.  Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy.

Anna kakun vetäytyä jääkaapissa kuvun alla vähintään kaksi tuntia. tai seuraavaan päivään.

Vatkaa kuorrutteen kasvirasvasekoite kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.

Värjää kuorrute mintunvihreäksi  elintarvikeväreillä. (Voit käyttää jauhemaista tai geelimäistä elintarvikeväriä.) Siirrä vaahto pursotinpussiin, jossa on suljetun mallinen tähtitylla.

Pursota hieman kuorrutetta kakun pinnalle ja levitä se veitsellä ohueksi tarttumapinnaksi pursotukselle. Kakku saa vielä tässä vaiheessa kuultaa kuorrutteen alta.

Pursota spiraalikuvioita ruusuiksi kakun reunoille ja päälle. Pursota pieniä ruusukkeita suurempien ruusujen väleihin jääneisiin koloihin.

Ruusupursotus onnistuu millä tahansa tähtityllalla. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt