Minttusuklaa-ruusukakku

6 h 15 min
4.4
6

Minttusuklaa-ruusukakku

Ihana minttusuklaakakku on syötävän söpö! Suklaapohjat täytetään Pätkis-vaahdolla ja näyttävä ruusukoristelu värjätään trendikkäästi mintunvihreäksi. 
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Vuoan voitelu

  • 1 rklvoita (tai margariinia)
  • 1 rklkorppujauhoja

Suklaakakkupohja

  • 150 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 6 kplmunaa (luomu, huoneenlämpöinen, M-koko)
  • 2 dlsokeria

Kostutus

  • 3 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispi)
  • 200 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 140 gsuklaamakeisia (1 pss Pätkiksiä)

Kuorrutus

  • 5 dlvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispi)
  • 2 rkltomusokeria
  • 1/4 tlelintarvikeväriä (sinistä ja vihreää)

Tee näin

6 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN4 h 45 min

Valmista minttusuklaa-ruusukakku näin:

Voitele kakkuvuoka (Ø noin 22 cm) ja leikkaa pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Korppujauhota vuoan reunat.

Sulata voi.

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimesta pudotettu kuvio pysyy selvästi näkyvissä vaahdon pinnalla.

Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi vuorotellen voisulan kanssa, nuolijalla varovasti käännellen.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja terävällä veitsellä kolmeen osaan. Aseta yksi kakkulevy tarjoilulautaselle. (Jätä vuoan pohjaa vasten ollut sileäpintainen kakkulevy päällimmäiseksi.)

Sulata suklaakarkit tasaiseksi tahnaksi mikrossa muutaman sekunnin pätkissä, välillä sekoittaen.Vatkaa täytteen kasvirasvasekoite kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja suklaasula.

Kostuta ensimmäinen kakkulevy maidolla ja päälle puolet täytteestä.

Nosta seuraava kakkulevy paikalleen, kostuta ja täytä samoin.  Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy.

Anna kakun vetäytyä jääkaapissa kuvun alla vähintään kaksi tuntia. tai seuraavaan päivään.

Vatkaa kuorrutteen kasvirasvasekoite kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.

Värjää kuorrute mintunvihreäksi  elintarvikeväreillä. (Voit käyttää jauhemaista tai geelimäistä elintarvikeväriä.) Siirrä vaahto pursotinpussiin, jossa on suljetun mallinen tähtitylla.

Pursota hieman kuorrutetta kakun pinnalle ja levitä se veitsellä ohueksi tarttumapinnaksi pursotukselle. Kakku saa vielä tässä vaiheessa kuultaa kuorrutteen alta.

Pursota spiraalikuvioita ruusuiksi kakun reunoille ja päälle. Pursota pieniä ruusukkeita suurempien ruusujen väleihin jääneisiin koloihin.

Vinkki!

Ruusupursotus onnistuu millä tahansa tähtityllalla. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä