


Miilunpolttajan kantarellipasta – pyöräytä sienisaaliista upean maukas pastaherkku
30 min
Carbonaralle ominaista savun makua saa pastaan ilman pekonia, kun mukaan paistaa kylmäsavutofua. Miilunpolttajan kantarellipastassa on ainekset klassikoksi, tätä pitää maistaa!
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
spagettia
1 l
kantarelleja
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1 rkl + 1 rkl
voita
1
rosmariininoksa
½ tl
suolaa
1 pkt
kylmäsavutofua
2
munan keltuaista
1 dl
kermaa
n. ½ dl
pastan keitinlientä
1 dl
pecorinojuustoa raasteena
½ tl
mustapippuria
Miilunpolttajan kantarellipasta – ohje:
- Keitä pasta al denteksi, eli napakan kypsäksi, suolalla maustetussa vedessä. Säästä noin 0,5–1 desiä keitinvettä.
- Puhdista ja pilko kantarellit muutamaan osaan. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
- Paista sieniä kuumalla pannulla voissa pari minuuttia. Lisää sipulit ja rosmariininoksa, laske lämpöä hieman ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Mausta sieni-sipuliseos suolalla.
- Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi. Paista kuutioita erillisellä paistinpannulla voissa pari minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Sekoita pienessä kulhossa keltuaiset, kerma ja keitinliemi. Raasta pecorino. Lisää molemmat paistinpannulle sienien kanssa, sekoita ja yhdistä keitetyn pastan kanssa. Nostele viimeiseksi joukkoon tofukuutiot ja rouhi mustapippuria mausteeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat