Maku

Miedosti savustettu poronpaisti

45 min
MU
GL
3.5
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (3 annosta)

  • 500 gporonpaistia (sisä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • savustuspussi

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni maksimilämpötilaan (275 °C).

Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria.

Sulje poro pussiin ja savusta uunin alatasolla, alalämmöllä 15 minuuttia. Ota pussi ulos ja jätä vetäytymään 10 minuutiksi.

Leikkaa pussi auki, kuivaa poronpaisti talouspaperilla ja ruskista pintaan kaunis väri voin öljyn seoksessa paistinpannulla.

Varmista mittarilla, että lihan sisälämpötila on 58–62 astetta, jolloin liha on punertavaa ja mehevää.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin.

Tarjoa miedosti savustetun poronpaistin lisänä karpalokastiketta, lehtikaalilisäkettä ja marinoituja porkkanoita.

MITÄ PIDIT?
3.5