Maku

Miedosti savustettu poronpaisti

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
MU
GL
3
0
Julkaistu: 18.12.2013


Ainekset (3 annosta)

  • 500 gporonpaistia (sisä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • savustuspussi
Tulosta

Kuumenna uuni maksimilämpötilaan (275 °C).

Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria.

Sulje poro pussiin ja savusta uunin alatasolla, alalämmöllä 15 minuuttia. Ota pussi ulos ja jätä vetäytymään 10 minuutiksi.

Leikkaa pussi auki, kuivaa poronpaisti talouspaperilla ja ruskista pintaan kaunis väri voin öljyn seoksessa paistinpannulla.

Varmista mittarilla, että lihan sisälämpötila on 58–62 astetta, jolloin liha on punertavaa ja mehevää.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin.

Tarjoa miedosti savustetun poronpaistin lisänä karpalokastiketta, lehtikaalilisäkettä ja marinoituja porkkanoita.

Kommentoi »