


Miedosti savustettu poronpaisti
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
3 annosta
500 g
poronpaistia (sisä)
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Paistamiseen
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
savustuspussi
Miedosti savustettu poronpaisti – ohje:
- Kuumenna uuni maksimilämpötilaan (275 °C).
- Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria.
- Sulje poro pussiin ja savusta uunin alatasolla, alalämmöllä 15 minuuttia. Ota pussi ulos ja jätä vetäytymään 10 minuutiksi.
- Leikkaa pussi auki, kuivaa poronpaisti talouspaperilla ja ruskista pintaan kaunis väri voin öljyn seoksessa paistinpannulla.
- Varmista mittarilla, että lihan sisälämpötila on 58–62 astetta, jolloin liha on punertavaa ja mehevää.
- Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin.
- Tarjoa miedosti savustetun poronpaistin lisänä karpalokastiketta, lehtikaalilisäkettä ja marinoituja porkkanoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat