Merimiespihvit

2 h 25 min
3.3
0

Merimiespihvit

Merimiespihvit on mehukas uuniruoka, minkä voi valmistaa vuoassa tai padassa. Se saa makunsa hyvästä lihaliemestä ja oluesta.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gnaudan ulkopaistia
  • 50 gvoita
  • 3 kplsipulia
  • 1 kgperunaa

liemi

  • 3,3 dlkeskiolutta
  • 1 1/2 rklvasikkafondia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlmaustepippuria

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Viipaloi ulkopaisti ja ruskista se kuumalla pannulla voissa. Nosta palat lautaselle.

Viipaloi sipulit ja ruskista ne samalla pannulla. Siirrä sipulit toiselle lautaselle.

Sammuta levy ja lisää pannulle olut, vasikkafondi, suola, laakerinlehdet ja pippuri. Näin kaikki pannuun jääneet maut pääsevät mukaan.

Pese perunat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Voitele uunivuoka tai pata. Laita pohjalle ensin kerros perunaa, sitten sipulia ja lopuksi lihapaloja kolmeksi kerrokseksi.

Kaada päälle liemi ja paista 175 asteessa noin 2 – 2,5 tuntia. Jos pinta alkaa kuivua, voit hieman painella pintaa syvemmälle liemeen tai laittaa päälle folion palan. 

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä