Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mehevät pinjansiemenkeksit

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Elegantit pinjansiemenkeksit sopivat kevään juhlapöytiin. Mantelimassa mehevöittää keksitaikinan ja makuaineeksi lisätään tilkka espressoa sekä appelsiininkuorta. Helppotekoinen taikina valmistuu nopeasti. Juhlava ulkonäkö syntyy kierittelemällä taikinapallot munanvalkuaisessa ja pinjansiemenissä. Kuva: Reetta Pasanen

28.3.2016
Reseptin ainekset
30 kpl
Taikina
150 g
voita (pehmeää)
150 g
mantelimassaa
3 dl
vehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja)
1 1/2 dl
tomusokeria
1 rkl
espressoa tai vahvaa kahvia
1 1/2 tl
appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (tai sitruunankuorta)
Päälle
1 kpl
kananmunan valkuainen
125 g
pinjansiemeniä

Taikina

Sekoita sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja huoneenlämpöinen mantelimassa.

Lisää jauhot, tomusokeri, jäähtynyt kahvi ja sitruskuoriraaste. Sekoita taikina käsin nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa.

Muotoile taikina jauhotetulla alustalla tangoksi ja kääri se leivinpaperiin. Siirrä jääkaappiin tunniksi.

Kekseiksi leipominen

Jaa taikinatanko 30 palaan. Pyörittele palat jauhotetuin käsin palloiksi.

Erottele kananmunanvalkuainen kulhoon. Mittaa pinjansiemenet toiseen kulhoon.

Pyörittele taikinapallot ensin valkuaisessa ja sitten kauttaaltaan pinjansiemenissä.

Nosta taikinapallot leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista keksejä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.

Pinjansiementen on oltava tuoreita, sillä avatuissa pusseissa ne härskiintyvät herkästi. Tarkista avaamattomistakin pusseista otettujen siementen maku ja laatu aina ensin maistamalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt