Maku

Mehevät pinjansiemenkeksit

2 h
0
0

Mehevät pinjansiemenkeksit

Elegantit pinjansiemenkeksit sopivat kevään juhlapöytiin. Mantelimassa mehevöittää keksitaikinan ja makuaineeksi lisätään tilkka espressoa sekä appelsiininkuorta. Helppotekoinen taikina valmistuu nopeasti. Juhlava ulkonäkö syntyy kierittelemällä taikinapallot munanvalkuaisessa ja pinjansiemenissä. Kuva: Reetta Pasanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 150 gmantelimassaa
  • 3 dlvehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja)
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 rklespressoa tai vahvaa kahvia
  • 1 1/2 tlappelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (tai sitruunankuorta)

Päälle

  • 1 kplkananmunan valkuainen
  • 125 gpinjansiemeniä

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Taikina

Sekoita sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja huoneenlämpöinen mantelimassa.

Lisää jauhot, tomusokeri, jäähtynyt kahvi ja sitruskuoriraaste. Sekoita taikina käsin nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa.

Muotoile taikina jauhotetulla alustalla tangoksi ja kääri se leivinpaperiin. Siirrä jääkaappiin tunniksi.

Kekseiksi leipominen

Jaa taikinatanko 30 palaan. Pyörittele palat jauhotetuin käsin palloiksi.

Erottele kananmunanvalkuainen kulhoon. Mittaa pinjansiemenet toiseen kulhoon.

Pyörittele taikinapallot ensin valkuaisessa ja sitten kauttaaltaan pinjansiemenissä.

Nosta taikinapallot leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista keksejä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä ritilällä.

Vinkki!

Pinjansiementen on oltava tuoreita, sillä avatuissa pusseissa ne härskiintyvät herkästi. Tarkista avaamattomistakin pusseista otettujen siementen maku ja laatu aina ensin maistamalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä