Maku

Maustesilakat

24 h 30 min
3.7
1

Maustesilakat

GL
LA
MA
MU
1
3.7
Maustesilakat ovat joulun klassikkoherkku. Perinteiset maustesilakat maustetaan sokerilla, suolalla, laakerinlehdillä ja maustepippureilla. Suosittelemme!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gsilakoita (tuoreita, kokonaisia)

Liotusliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsuolaa

Marinadi

  • 3 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 5 kpllaakerinlehteä
  • 2 kplpunasipulia
  • 2 kplporkkanaa

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Maustesilakat valmistuvat näin:

Perkaa ja fileoi silakat. Taita silakan pää irti peukalon ja etusormen avulla. Vedä vatsa auki etusormella ja poista sisälmykset. Voit myös leikata silakan pään ja vatsan auki saksilla, jolloin reunoista tulee siistit.

Työnnä peukalot selkäruodon yläpuolelta fileen läpi nahkaan asti. Irrota selkäruoto.

Sekoita kulhossa liotusliemi vedestä, väkiviinaetikasta ja suolasta. Lisää silakkafileet liemeen, peitä ja anna seistä jääkaapissa 3–4 tuntia, kunnes kalan väri muuttuu vaaleaksi.

Kiehauta marinadia varten kattilassa vesi, väkiviinaetikka, sokeri, suola, maustepippurit ja laakerinlehdet. Jäähdytä liemi.

Kuori sipulit ja porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipuli- ja porkkanaviipaleet jäähtyneeseen marinadiin. Kaada silakkafileiden liotusliemi pois ja valuta fileet siivilässä tai lävikössä.

Taita fileet pituussuunnassa kahtia ja lado ne purkkiin tai vuokaan. Kaada päälle maustemarinadi. Peitä purkki tai vuoka ja nosta silakat jääkaappiin maustumaan 1–2 päiväksi.

Tarjoa maustesilakat sellaisenaan keitettyjen perunoiden ja hyvän ruisleivän kanssa.

* Kokeile silakoiden mausteena neilikoita ja kanelitankoja.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä