0(0)
Mausteiset sienipasteijat
2 h 20 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 35 min
Ihanan mausteiset sienipasteijat täytetään suppilovahveroilla ja perunalla. Pasteijat toimivat loistavasti vaikkapa pienenä suolaisena glögin kanssa.
Julkaistu 19.10.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset 12 kpl
Taikina
¼ prktuorehiivaa
1 ¼ dlmaitoa
1 ¾ dlvehnäjauhoja
2 ½ dlgrahamjauhoja
15 ghuoneenlämpöistä voita
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
voiteluun 1 kananmuna
Sienipasteijoiden täyte
4–5 dlsuppilovahveroita
2isoa perunaa
1pieni sipuli
2 rklöljyä
½ tlcurrya
½ tlkuivattua meiramia
½ tlsuolaa
ripaus mustapippuria
¾ dlkermaa

1. Liuota hiiva maitoon. Lisää loput taikinan ainekset ja alusta notkeaksi. Anna taikinan kohota noin tunnin ajan.

2. Valmista täyte: Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.

3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista sienet. Siirrä sienet sivuun. Kaada pannulle loput öljystä ja lisää sipulit ja perunakuutiot pannulle. Paista keskilämmöllä kypsäksi, noin 10–15 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Mausta perunat currylla. Lisää pannulle sienet sekä meirami, suola ja pippuri. Kaada lopuksi joukkoon kerma, kuumenna ja siirrä täyte jäähtymään.

4. Kaulitse taikina jauhotetulla työpöydällä ohueksi levyksi (alle sentin paksuiseksi). Ota ympyrämuotilla taikinasta pyörylöitä. Lusikoi niiden keskelle täytettä. Painele sitten reunat huolella kiinni haarukalla. (Voit myös leikata taikinasta neliöitä, jotka taitat joko suorakaiteen tai kolmion muotoisiksi.)

5. Kohota sienipasteijoita pellillä leivinpaperin päällä vielä noin 20 min. Voitele sienipasteijat lopuksi kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

2 kommenttia