Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mausteiset suppilovahveropasteijat

2 h 20 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 35 min

Ihanan mausteiset sienipasteijat täytetään suppilovahveroilla ja perunalla. Pasteijat toimivat loistavasti vaikkapa pienenä suolaisena glögin kanssa.

19.10.2016
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
¼ prk
tuorehiivaa
1 ¼ dl
maitoa
1 ¾ dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
grahamjauhoja
15 g
huoneenlämpöistä voita
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
voiteluun 1 kananmuna
Täyte
4–5 dl
suppilovahveroita
2
isoa perunaa
1
pieni sipuli
2 rkl
öljyä
½ tl
currya
½ tl
kuivattua meiramia
½ tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
¾ dl
kermaa

Suppilovahveropasteijat – ohje:

  1. Liuota hiiva maitoon. Lisää loput taikinan ainekset ja alusta notkeaksi. Anna taikinan kohota noin tunnin ajan.
  2. Valmista täyte: Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.
  3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista sienet. Siirrä sienet sivuun. Kaada pannulle loput öljystä ja lisää sipulit ja perunakuutiot pannulle. Paista keskilämmöllä kypsäksi, noin 10–15 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Mausta perunat currylla. Lisää pannulle sienet sekä meirami, suola ja pippuri. Kaada lopuksi joukkoon kerma, kuumenna ja siirrä täyte jäähtymään.
  4. Kaulitse taikina jauhotetulla työpöydällä ohueksi levyksi (alle sentin paksuiseksi). Ota ympyrämuotilla taikinasta pyörylöitä. Lusikoi niiden keskelle täytettä. Painele sitten reunat huolella kiinni haarukalla. (Voit myös leikata taikinasta neliöitä, jotka taitat joko suorakaiteen tai kolmion muotoisiksi.)
  5. Kohota sienipasteijoita pellillä leivinpaperin päällä vielä noin 20 min. Voitele sienipasteijat lopuksi kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt