Kotivinkki

Mausteiset sienipasteijat

2 h 20 min
0
2

Mausteiset sienipasteijat

Ihanan mausteiset sienipasteijat täytetään suppilovahveroilla ja perunalla. Pasteijat toimivat loistavasti vaikkapa pienenä suolaisena glögin kanssa.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • ¼ prktuorehiivaa
  • 1 ¼ dlmaitoa
  • 1 ¾ dlvehnäjauhoja
  • 2 ½ dlgrahamjauhoja
  • 15 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • voiteluun 1 kananmuna

Sienipasteijoiden täyte

  • 4–5 dlsuppilovahveroita
  • 2isoa perunaa
  • 1pieni sipuli
  • 2 rklöljyä
  • ½ tlcurrya
  • ½ tlkuivattua meiramia
  • ½ tlsuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ¾ dlkermaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 35 min

1. Liuota hiiva maitoon. Lisää loput taikinan ainekset ja alusta notkeaksi. Anna taikinan kohota noin tunnin ajan.

2. Valmista täyte: Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.

3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista sienet. Siirrä sienet sivuun. Kaada pannulle loput öljystä ja lisää sipulit ja perunakuutiot pannulle. Paista keskilämmöllä kypsäksi, noin 10–15 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Mausta perunat currylla. Lisää pannulle sienet sekä meirami, suola ja pippuri. Kaada lopuksi joukkoon kerma, kuumenna ja siirrä täyte jäähtymään.

4. Kaulitse taikina jauhotetulla työpöydällä ohueksi levyksi (alle sentin paksuiseksi). Ota ympyrämuotilla taikinasta pyörylöitä. Lusikoi niiden keskelle täytettä. Painele sitten reunat huolella kiinni haarukalla. (Voit myös leikata taikinasta neliöitä, jotka taitat joko suorakaiteen tai kolmion muotoisiksi.)

5. Kohota sienipasteijoita pellillä leivinpaperin päällä vielä noin 20 min. Voitele sienipasteijat lopuksi kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä