Kasvistäytteiset munakoisot – tuhtia kasvisruokaa Lähi-idästä! Ota Gelawej Viyanin oiva resepti talteen ja lähde makumatkalle
{
Aktiivinen
Passiivinen
Kasvistäytteisten munakoisojen maut ovat mukavan mausteisia ja pehmeitä. Ripaus kurkumaa -bloggaaja Gelawej Viyan jakaa ohjeensa Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjan neljännessä jaksossa.
KA
LA
MA
MU
4.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.3.2022

Kasvistäytteiset munakoisot – tuhtia kasvisruokaa Lähi-idästä! Ota Gelawej Viyanin oiva resepti talteen ja lähde makumatkalle
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kasvistäytteiset munakoisot
- 2isoa munakoisoa
- 1iso sipuli
- 1suippopaprika
- 200 gherkkusieniä
- 2–3ruokalusikallista rypsiöljyä (paistamiseen)
- 200 gvalmista härkäpapurouhetta
- 3valkosipulinkynttä
- 2tomaattia
- 1–2 rkltomaattipyreetä
- 3 dlkiehuvaa vettä
- 1kasvisliemikuutio
- ripauskurkumaa, chiliä, suolaa ja mustapippuria
- nippupersiljaa
- 1 rkloliiviöljyä
Koristeeksi
- 4ohutta tomaattiviipaletta
- vihreitä chiliviipaleita
Kasvistäytteiset munakoisot valmistuvat näin:
- Leikkaa munakoisot pitkittäin halki niin, että varsi jää paikoilleen. Ripottele vähän suolaa leikkuupinnoille ja jätä munakoisot lepäämään 15 minuutiksi.
- Viillä veitsellä ristikuvio munakoisojen lihaan, mutta älä lävistä kuorta.
- Leikkaa hienoksi sipuli, paprika ja herkkusienet. Kuullota sipuli rypsiöljyssä, lisää härkäpapurouhe ja paista hetki. Lisää joukkoon paprika ja sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja tomaatit. Lisää pannulle ne sekä tomaattipyree ja desi vettä. Lisää liemikuutio ja mausteet ja sekoita hyvin. Jatka keittämistä vielä muutaman minuutin ajan.
- Poista pannu lämmöltä ja sekoita suurin osa hienonnetusta persiljasta joukkoon. Maustaminen on tärkeää, joten tarkista seoksen maku ja lisää suolaa tai pippuria, jos haluat.
- Kuivaa munakoisot talouspyyhkeellä. Ruskista ne kevyesti molemmin puolin rypsiöljyssä pannulla tai voitele munakoisot öljyllä ja laita 200–250-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Näin saat munakoison sisäpuolen pehmeäksi. Revi haarukan avulla munakoison liha vähän auki, jotta saat täytteen helposti keskelle.
- Aseta munakoisot uunin kestävään astiaan tai pellille. Lusikoi täyte halkioihin. Laita jokaisen täytetyn munakoison päälle viipale tomaattia tai halutessa chiliä.
- Sekoita toisessa astiassa 2 dl vettä oliiviöljyn kanssa. Kaada seos paistinastiaan tai pellille, jossa munakoisot ovat. Paista esilämmitetyssä 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Tarjoile kasvistäytteiset munakoisot kuumana riisin tai salaatin kanssa.
Kaupallinen yhteistyö: Euro-East
Gelawej kokkaa kasvistäytteisiä munakoisoja Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 4. jaksossa. Katso jakso täältä!

Uunissa paistetut munakoisot ja tahinikastike – raikas ja täyteläinen kasvisruoka, jonka katseleminenkin on nautinto
Maku

Sieni-shawarmat – helppoa, hyvää ja täyttävää! Ota talteen resepti ja huomaat miettiväsi, miten pärjäsitkään ilman
Maku

Jogurtti-kaalikeitto – bloggaaja Gelawej Viyanin reseptillä hurmaat illallisvieraat alkuruoasta alkaen
Maku

Mausteinen mutta raikas! Muheva bulgursalaatti höystetään paahdetuilla munakoisoilla, halloumilla ja linsseillä
Meillä kotona

Linssipullat – suolapähkinät tuovat vegaanisiin pyöryköihin makua, rakennetta ja proteiinia
Maku

Nokkosshakshuka on täydellinen brunssiruoka – Lähi-idän keittiöstä tuttu tomaatti-kananmunapannu höystetään nyt nokkosilla
Maku

Mutkat suoriksi! Helppo melanzane-spagettivuoka valmistuu sutjakkaammin kuin uskotkaan
Maku

Kanakulho couscousilla – täydellinen kotoiluruoka maustetaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan henkeen
Kotivinkki