Kotivinkki

Paahdetut kurpitsansiemenet – herkullisia sellaisenaan tai ruokiin ripoteltuina

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
3
0

Paahdetut kurpitsansiemenet saavat ihanan makunsa uunissa. Paprikan, sinapin ja valkosipulin makuiset kurpitsansiemenet voi napostella suoraan pelliltä tai ripotella vaikkapa sosekeiton päälle.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Paahdetut kurpitsansiemenet

  • 2 dlraakoja kurpitsansiemeniä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlvalkosipulijauhetta
  • 1 tlkuivattua persiljaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlsinappijauhetta
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Paahdetut kurpitsansiemenet valmistuvat näin:

  1. Huuhdo ja puhdista kurpitsansiemenet hyvin. Valuta ja taputtele ne kuiviksi.
  2. Sekoita öljyn joukkoon kaikki mausteet. Pyörittele kurpitsansiemenet mausteöljyssä.
  3. Levitä siemenet leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
3