Maku

Mausteiset bataattipihvit – herkullisia sellaisenaan, maistuvia myös vegeburgerissa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Mausteiset bataattipihvit saavat makua inkivääristä, chilistä ja kurkumasta. Siemenissä kierittely takaa vegaanisille pihveille rapsakan pinnan.
KA
LA
MA
MU
VE
4
1
Julkaistu: 16.4.2018


Ainekset (6 kpl)

Bataattipihvit

  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 rklvettä
  • 300 gbataattia
  • 1sipuli
  • 1chili
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 cm:n palatuoretta inkivääriä
  • 2 cm:n palatuoretta kurkumaa
  • 1 prk (260 g)kikherneitä
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlvettä tai olutta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlcurrya
  • ½ tlsuolaa

Paistaminen

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rklseesaminsiemeniä
Tulosta

Mausteiset bataattipihvit valmistetaan näin:

  1. Turvota pellavansiemenet munan korvikkeeksi. Sekoita siemenrouhe veteen pienessä mukissa ja anna turvota 10 minuuttia.
  2. Pese, kuori ja raasta bataatti. Hienonna sipuli. Silppua chili. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota batattia, sipulia, chiliä, inkivääriä ja kurkumaa.
  3. Valuta kikherneet (säästä liemi vegaaniseen majoneesiin) ja siirrä ne isoon kulhoon. Survo karkeaksi soseeksi sauvasekoittimella tai perunasurvimella.
  4. Sekoita kikhernemassan sekaan jauhot, vesi, turvonneet pellavansiemenet, viinietikka, soija, curry ja suola. Sekoita joukkoon myös vihannessekoitus ja anna turvota 5 minuuttia.
  5. Kuumenna öljyä pannulla. Jaa taikina 6–8 osaan. Ripottele kämmeniisi seesaminsiemeniä ja taputtele taikinapalat pihveiksi. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 6 minuuttia per puoli.

Vinkki!

Kokoa vegaaniset burgerit levittämällä bagelinpuolikkaille vegemajoneesia ja täyttämällä ne mausteisilla bataattipihveillä, paprikaviipaleilla ja tulisella silmusalaatilla.

MITÄ PIDIT?
4
1 kommentti