Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mausteiset bataattipihvit – herkullisia sellaisenaan, maistuvia myös vegeburgerissa

30 min

Mausteiset bataattipihvit saavat makua inkivääristä, chilistä ja kurkumasta. Siemenissä kierittely takaa vegaanisille pihveille rapsakan pinnan.

16.4.2018
Reseptin ainekset
6 kpl
Bataattipihvit
1 rkl
pellavansiemenrouhetta
2 rkl
vettä
300 g
bataattia
1
sipuli
1
chili
2 rkl
rypsiöljyä
3 cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2 cm:n pala
tuoretta kurkumaa
1 prk (260 g)
kikherneitä
1 dl
korppujauhoja
1 dl
vettä tai olutta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
currya
½ tl
suolaa
Paistaminen
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
seesaminsiemeniä

Mausteiset bataattipihvit – ohje:

  1. Turvota pellavansiemenet munan korvikkeeksi. Sekoita siemenrouhe veteen pienessä mukissa ja anna turvota 10 minuuttia.
  2. Pese, kuori ja raasta bataatti. Hienonna sipuli. Silppua chili. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota bataattia, sipulia, chiliä, inkivääriä ja kurkumaa.
  3. Valuta kikherneet (säästä liemi vegaaniseen majoneesiin) ja siirrä ne isoon kulhoon. Survo karkeaksi soseeksi sauvasekoittimella tai perunasurvimella.
  4. Sekoita kikhernemassan sekaan jauhot, vesi, turvonneet pellavansiemenet, viinietikka, soija, curry ja suola. Sekoita joukkoon myös vihannessekoitus ja anna turvota 5 minuuttia.
  5. Kuumenna öljyä pannulla. Jaa taikina 6–8 osaan. Ripottele kämmeniisi seesaminsiemeniä ja taputtele taikinapalat pihveiksi. Paista bataattipihvejä keskilämmöllä noin 6 minuuttia per puoli.

Vinkki!

Kokoa vegaaniset burgerit levittämällä bagelinpuolikkaille vegemajoneesia ja täyttämällä ne mausteisilla bataattipihveillä, paprikaviipaleilla ja tulisella silmusalaatilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt