


Mausteiset bataattipihvit – herkullisia sellaisenaan, maistuvia myös vegeburgerissa
30 min
Mausteiset bataattipihvit saavat makua inkivääristä, chilistä ja kurkumasta. Siemenissä kierittely takaa vegaanisille pihveille rapsakan pinnan.
Reseptin ainekset
6 kpl
Bataattipihvit
1 rkl
pellavansiemenrouhetta
2 rkl
vettä
300 g
bataattia
1
sipuli
1
chili
2 rkl
rypsiöljyä
3 cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2 cm:n pala
tuoretta kurkumaa
1 prk (260 g)
kikherneitä
1 dl
korppujauhoja
1 dl
vettä tai olutta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
currya
½ tl
suolaa
Paistaminen
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
seesaminsiemeniä
Mausteiset bataattipihvit – ohje:
- Turvota pellavansiemenet munan korvikkeeksi. Sekoita siemenrouhe veteen pienessä mukissa ja anna turvota 10 minuuttia.
- Pese, kuori ja raasta bataatti. Hienonna sipuli. Silppua chili. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota bataattia, sipulia, chiliä, inkivääriä ja kurkumaa.
- Valuta kikherneet (säästä liemi vegaaniseen majoneesiin) ja siirrä ne isoon kulhoon. Survo karkeaksi soseeksi sauvasekoittimella tai perunasurvimella.
- Sekoita kikhernemassan sekaan jauhot, vesi, turvonneet pellavansiemenet, viinietikka, soija, curry ja suola. Sekoita joukkoon myös vihannessekoitus ja anna turvota 5 minuuttia.
- Kuumenna öljyä pannulla. Jaa taikina 6–8 osaan. Ripottele kämmeniisi seesaminsiemeniä ja taputtele taikinapalat pihveiksi. Paista bataattipihvejä keskilämmöllä noin 6 minuuttia per puoli.
Vinkki!
Kokoa vegaaniset burgerit levittämällä bagelinpuolikkaille vegemajoneesia ja täyttämällä ne mausteisilla bataattipihveillä, paprikaviipaleilla ja tulisella silmusalaatilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat