


Mausteinen rapupelti – naposteluillan rento herkku!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Tee suositusta New England clambake -äyriäispellistä oma versio. Kotimaiset ravut ja savuisella mausteseoksella piristetyt perunat, ruusukaalit ja sipulit sopivat täydellisesti rentoon naposteluiltaan. Sriracha-maustevoi ja musta valkosipuli -aioli viimeistelevät vaivattoman herkun.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
keitettyjä täplä- tai jokirapuja
800 g
perunoita
400 g
ruusukaalia
2
punasipulia
¼ dl
rypsiöljyä
Mausteseos
2 tl
juustokuminaa
2 tl
korianteria
2 tl
savupaprikaa
1 tl
mustapippuria
2 tl
oreganoa
½ tl
suolaa
¼ tl
inkivääriä
Lisäksi
1 annos
sriracha-maustevoita (katso erillinen ohje alempaa)
1 annos
musta valkosipuli -aiolia (katso erillinen ohje alempaa)
1
patonki
1
sitruuna
Mausteinen rapupelti – ohje:
- Valmista maustevoi ja aioli erillisten ohjeiden mukaan.
- Valuta ravut. Pese ja kuori perunat tarvittaessa. Leikkaa isommat perunat 2–4 osaan.
- Huuhtele ja kuivaa ruusukaalit. Poista tarvittaessa päällimmäiset lehdet ja pieni siivu kantaa. Halkaise isoimmat kaalit pitkittäin.
- Kuori ja lohko sipulit. Sekoita mausteseos.
- Levitä perunat pellille tai isoon laakeaan uunivuokaan. Pirskota päälle öljyä ja ripottele puolet mausteseoksesta (säästä loput tarjoiluun). Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Lisää pellille ruusukaalit ja sipulit. Jatka paahtamista 10 minuuttia.
- Lisää kasvisten päälle ravut ja paahda vielä toiset 10 minuuttia, kunnes ne lämpenevät.
- Leikkaa patonki pitkittäin neljään osaan ja halkaise palat. Paahda patonginpuolikkaat parilapannulla molemmin puolin rapeiksi. Voit paahtaa patongit myös leivänpaahtimessa. Lohko sitruuna.
- Tarjoa rapupelti lämpimänä jäljelle jääneen mausteseoksen, srirachamaustevoin, mustan valkosipuli -aiolin, patonkien ja sitruunanlohkojen kanssa.
Vinkki!
Jos käytät pakastettuja rapuja, sulata ne pakkauksen ohjeen mukaan ennen käyttöä.
Sriracha-maustevoi (1 annos)
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 rkl sriracha-mausteseosta (Santa Maria)
Ohje:
- Sekoita maustesekoitus pehmeään voihin.
- Anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoa voi rapupellin lisukkeena.
Musta valkosipuli -aioli (noin 2 dl)
- 6 mustaa valkosipulinkynttä (esim. Black garlic, Ruohonjuuri)
- 2 dl majoneesia
- 1 tl sitruunanmehua
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Ohje:
- Hienonna valkosipulinkynnet kulhossa sauvasekoittimella tai teholeikkurissa.
- Sekoita joukkoon muut ainekset. Anna tekeytyä jääkapissa puolisen tuntia. Tarjoa rapupellin lisukkeena.
Vinkki! Voit korvata mustan valkosipulin halutessasi paahdetulla valkosipulilla. Laita puolikas valkosipuli puoleksi tunniksi uuniin paahtumaan (rapupellin kanssa samaan aikaan). Valmista aioli ohjeen mukaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat