Mausteinen puolukkahillo

1 h
3.7
0

Mausteinen puolukkahillo

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.7
Mausteinen puolukkahillo saa potkua tujauksesta sitruunaa, neilikkaa ja cayennenpippuria. Pikantti piristys sopii vaikkapa vaikka luonnonjogurtin kaveriksi.
Teksti Saara Törmä
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 annosta)

  • 15 dlpuolukoita
  • 5 1/2 dlhillosokeria
  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1/2 tlcayennenpippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Puhdista puolukat. Huuhtele ja valuta ne lävikössä.

Kumoa puolukat kattilaan. Lisää joukkoon loput aineet. Kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes seos alkaa kiehua.

Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä 10–15 minuutin ajan, silloin tällöin sekoitellen. Kuori pinnalta vaahto ja jätä hillo jäähtymään puolen tunnin ajaksi.

Kuumenna liotetut, pestyt lasitölkit joko kiehuvassa vedessä tai 100–125-asteisessa uunissa sanomalehteen käärittyinä. Kuumenna myös korkit.

Annostele mausteinen puolukkahillo tölkkeihin. Sulje tölkit huolellisesti. Jäähdytä mausteiset puolukkahillopurkit ja säilytä ne kylmässä.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä