Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vastustamattoman mehevä puolukka-omenakakku kuuluu jouluiseen kahvipöytään – nappaa Annin uunissa -ohje!

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Maustekakku kuuluu jouluun. Tämä versio saa mehevyytensä omenasta, puolukasta ja kinuskisesta fariinisokerista. Kuorrutus on tuorejuustokreemiä.

6.12.2023
Reseptin ainekset
16 annosta
Kakkupohja
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 tl
neilikkaa
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
3 dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
1 ½ dl
öljyä
1 dl
kermaa
1 dl
omenasosetta
1 dl
puolukoita
Kuorrutus
100 g
voita
300 g
tuorejuustoa
4 dl
tomusokeria
1 tl
kanelia
Koristelu
2 dl
puolukoita
5–7
rosmariinin oksaa

Mausteinen puolukka-omenakakku – ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota pyöreä rengas-kakkuvuoka tai kahvikakkuvuoka.
  3. Sekoita keskenään jauhot, sooda ja mausteet.
  4. Sekoita kevyesti vispaten toisessa kulhossa fariinisokeri, kananmunat, öljy, kerma ja omenasose.
  5. Yhdistä seokset kääntelemällä, varo sekoitta-masta liikaa.
  6. Kääntele lopuksi puolukat taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa. Varo paistamasta liikaa, ettei kakusta tule kuivaa.
  8. Valmista odotellessa kuorrute. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi.
  9. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Mausta kreemi kanelilla. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei seos juoksetu.
  10. 10
    Ota kakku vuoasta ja nosta lautaselle. Levitä kuorrute kakun päälle veitsellä.
  11. 11
    Koristele puolukoilla ja rosmariinin oksilla.

Vinkki!

Sihtaa kakun päälle halutessasi vielä hiukan kanelia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt