


Vastustamattoman mehevä puolukka-omenakakku kuuluu jouluiseen kahvipöytään – nappaa Annin uunissa -ohje!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Maustekakku kuuluu jouluun. Tämä versio saa mehevyytensä omenasta, puolukasta ja kinuskisesta fariinisokerista. Kuorrutus on tuorejuustokreemiä.
Reseptin ainekset
16 annosta
Kakkupohja
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 tl
neilikkaa
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
3 dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
1 ½ dl
öljyä
1 dl
kermaa
1 dl
omenasosetta
1 dl
puolukoita
Kuorrutus
100 g
voita
300 g
tuorejuustoa
4 dl
tomusokeria
1 tl
kanelia
Koristelu
2 dl
puolukoita
5–7
rosmariinin oksaa
Mausteinen puolukka-omenakakku – ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Voitele ja korppujauhota pyöreä rengas-kakkuvuoka tai kahvikakkuvuoka.
- Sekoita keskenään jauhot, sooda ja mausteet.
- Sekoita kevyesti vispaten toisessa kulhossa fariinisokeri, kananmunat, öljy, kerma ja omenasose.
- Yhdistä seokset kääntelemällä, varo sekoitta-masta liikaa.
- Kääntele lopuksi puolukat taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa. Varo paistamasta liikaa, ettei kakusta tule kuivaa.
- Valmista odotellessa kuorrute. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi.
- Lisää tuorejuusto ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Mausta kreemi kanelilla. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei seos juoksetu.
- 10Ota kakku vuoasta ja nosta lautaselle. Levitä kuorrute kakun päälle veitsellä.
- 11Koristele puolukoilla ja rosmariinin oksilla.

Vinkki!
Sihtaa kakun päälle halutessasi vielä hiukan kanelia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat