


Täyteläinen portviiniglögi lämmittää! Rommissa kylvetetyt rusinat terästävät kuuman juoman juuri sopivaksi
8 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 8 h 0 min
Portviiniglögi on talvikauden sykähdyttävin lämmike. Täyteläinen kuuma juoma valmistetaan punaviinistä ja punaisesta portviinistä. Jos kaipaat lisää terästystä, marinoi juoman joukkoon ripoteltavat rusinat ensin rommissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 dl
rusinoita
½ dl
tummaa rommia
1
appelsiini
2 cm:n pala
tuoretta inkivääriä
4
kokonaista kardemummaa
2
neilikkaa
1
kanelitanko
2 dl
vettä
1 dl
sokeria
5 dl
punaviiniä
1½ dl
punaista portviiiniä
Tarjoiluun
kuorittuja manteleita
Portviiniglögi valmistetaan näin:
- Laita rusinat ja rommi pieneen kulhoon. Peitä kelmulla ja anna maustua yön yli.
- Pese appelsiini. Ota kuoresta leveitä suikaleita. Voit halutessasi puristaa mehun ja käyttää sen glögiin, mutta se sameuttaa juomaa hieman. Laita kuoripalat, kuorittu inkivääripala, kardemummat, neilikat ja kanelitanko kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Anna porista noin 10 minuuttia. Siivilöi seoksesta sattumat pois. Laita mausteliemi takaisin kattilaan.
- Lisää kattilaan punaviini ja portviini. Kuumenna melkein kiehuvaksi.
- Tarjoa glögi rommissa marinoitujen rusinoiden ja manteleiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat