Täyteläinen portviiniglögi lämmittää! Rommissa kylvetetyt rusinat terästävät kuuman juoman juuri sopivaksi

8 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
8 h
Portviiniglögi on talvikauden sykähdyttävin lämmike. Täyteläinen kuuma juoma valmistetaan punaviinistä ja punaisesta portviinistä. Jos kaipaat lisää terästystä, marinoi juoman joukkoon ripoteltavat rusinat ensin rommissa.
GL
KA
LA
MA
MU
4.4
1
Julkaistu: 16.11.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlrusinoita
  • ½ dltummaa rommia
  • 1appelsiini
  • 2 cm:n palatuoretta inkivääriä
  • 4kokonaista kardemummaa
  • 2neilikkaa
  • 1kanelitanko
  • 2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 5 dlpunaviiniä
  • 1½ dlpunaista portviiiniä

Tarjoiluun

  • kuorittuja manteleita
Tulosta

Portviiniglögi valmistetaan näin:

  1. Laita rusinat ja rommi pieneen kulhoon. Peitä kelmulla ja anna maustua yön yli.
  2. Pese appelsiini. Ota kuoresta leveitä suikaleita. Voit halutessasi puristaa mehun ja käyttää sen glögiin, mutta se sameuttaa juomaa hieman. Laita kuoripalat, kuorittu inkivääripala, kardemummat, neilikat ja kanelitanko kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Anna porista noin 10 minuuttia. Siivilöi seoksesta sattumat pois. Laita mausteliemi takaisin kattilaan.
  3. Lisää kattilaan punaviini ja portviini. Kuumenna melkein kiehuvaksi.
  4. Tarjoa glögi rommissa marinoitujen rusinoiden ja manteleiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.4
1 kommentti