Maku

Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto valmistuu säilötyistä, paahdetuista paprikoista. Herkullinen paprikakeitto sopii arkeen ja aterian alkuun. 
GL
MU
4.7
0
Julkaistu 1.3.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 150 gpaprikaa (paahdettuja, säilyke)
  • 115 gkikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 2 tlharissatahnaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 6 dlkasvislientä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Paahdetut kikherneet

  • 115 gkikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlvaaleaa siirappia (tai hunajaa)
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlchilijauhetta (tai paprikajauhetta)
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 rkltuoretta korianteria (tai minttua hienonnettuna)
Tulosta

Valuta ja paloittele paprikat.

Huuhtele kypsät kikherneet siivilässä kylmällä vedellä.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna öljyä kattilan pohjalla, lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen.

Lisää tomaattimurska, paprikat, kikherneet ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Soseuta keitto. Mausta se suolalla ja pippurilla.

Paista loput kikherneet lisäkkeeksi. Huuhdo, valuta ja kumoa ne pannulle. Lisää öljy, siirappi ja mausteet.

Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kikherneet ovat paistuneet kauniin ruskeiksi. Tarjoa keiton kanssa kikherneitä, paksua jogurttia ja yrttisilppua.

Kommentoi »