


Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto valmistuu säilötyistä, paahdetuista paprikoista. Herkullinen paprikakeitto sopii arkeen ja aterian alkuun.
Reseptin ainekset
4 annosta
150 g
paprikaa (paahdettuja, säilyke)
115 g
kikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 tl
rypsiöljyä
2 tl
harissatahnaa
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
kanelia
500 g
tomaattimurskaa
6 dl
kasvislientä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Paahdetut kikherneet
115 g
kikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
1/2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
vaaleaa siirappia (tai hunajaa)
1 tl
oreganoa
1/2 tl
chilijauhetta (tai paprikajauhetta)
1/4 tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
tuoretta korianteria (tai minttua hienonnettuna)
Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto – ohje:
- Valuta ja paloittele paprikat.
- Huuhtele kypsät kikherneet siivilässä kylmällä vedellä.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljyä kattilan pohjalla, lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen.
- Lisää tomaattimurska, paprikat, kikherneet ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Soseuta keitto. Mausta se suolalla ja pippurilla.
- Paista loput kikherneet lisäkkeeksi. Huuhdo, valuta ja kumoa ne pannulle. Lisää öljy, siirappi ja mausteet.
- Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kikherneet ovat paistuneet kauniin ruskeiksi. Tarjoa keiton kanssa kikherneitä, paksua jogurttia ja yrttisilppua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
