4,7(3)
Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto
Gluteeniton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto valmistuu säilötyistä, paahdetuista paprikoista. Herkullinen paprikakeitto sopii arkeen ja aterian alkuun. 
Julkaistu 1.3.2017
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
150 gpaprikaa (paahdettuja, säilyke)
115 gkikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
1 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 tlrypsiöljyä
2 tlharissatahnaa
1 tljuustokuminaa
1/2 tlkanelia
500 gtomaattimurskaa
6 dlkasvislientä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Paahdetut kikherneet
115 gkikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
1/2 rkloliiviöljyä
2 tlvaaleaa siirappia (tai hunajaa)
1 tloreganoa
1/2 tlchilijauhetta (tai paprikajauhetta)
1/4 tlsuolaa
Lisäksi
1 dlturkkilaista jogurttia
2 rkltuoretta korianteria (tai minttua hienonnettuna)

Valuta ja paloittele paprikat.

Huuhtele kypsät kikherneet siivilässä kylmällä vedellä.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna öljyä kattilan pohjalla, lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen.

Lisää tomaattimurska, paprikat, kikherneet ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Soseuta keitto. Mausta se suolalla ja pippurilla.

Paista loput kikherneet lisäkkeeksi. Huuhdo, valuta ja kumoa ne pannulle. Lisää öljy, siirappi ja mausteet.

Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kikherneet ovat paistuneet kauniin ruskeiksi. Tarjoa keiton kanssa kikherneitä, paksua jogurttia ja yrttisilppua.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.