Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minMarokkolainen tomaatti-paprikakeitto valmistuu säilötyistä, paahdetuista paprikoista. Herkullinen paprikakeitto sopii arkeen ja aterian alkuun.
GL
MU
4.7
Kuvat
Julkaistu 1.3.2017

Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 150 gpaprikaa (paahdettuja, säilyke)
- 115 gkikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
- 1 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 2 tlrypsiöljyä
- 2 tlharissatahnaa
- 1 tljuustokuminaa
- 1/2 tlkanelia
- 500 gtomaattimurskaa
- 6 dlkasvislientä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Paahdetut kikherneet
- 115 gkikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
- 1/2 rkloliiviöljyä
- 2 tlvaaleaa siirappia (tai hunajaa)
- 1 tloreganoa
- 1/2 tlchilijauhetta (tai paprikajauhetta)
- 1/4 tlsuolaa
Lisäksi
- 1 dlturkkilaista jogurttia
- 2 rkltuoretta korianteria (tai minttua hienonnettuna)
Valuta ja paloittele paprikat.
Huuhtele kypsät kikherneet siivilässä kylmällä vedellä.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna öljyä kattilan pohjalla, lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen.
Lisää tomaattimurska, paprikat, kikherneet ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Soseuta keitto. Mausta se suolalla ja pippurilla.
Paista loput kikherneet lisäkkeeksi. Huuhdo, valuta ja kumoa ne pannulle. Lisää öljy, siirappi ja mausteet.
Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kikherneet ovat paistuneet kauniin ruskeiksi. Tarjoa keiton kanssa kikherneitä, paksua jogurttia ja yrttisilppua.