Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto valmistuu säilötyistä, paahdetuista paprikoista. Herkullinen paprikakeitto sopii arkeen ja aterian alkuun. 

1.3.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
150 g
paprikaa (paahdettuja, säilyke)
115 g
kikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 tl
rypsiöljyä
2 tl
harissatahnaa
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
kanelia
500 g
tomaattimurskaa
6 dl
kasvislientä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Paahdetut kikherneet
115 g
kikherneitä (kypsiä, säilyke à 380/230 g)
1/2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
vaaleaa siirappia (tai hunajaa)
1 tl
oreganoa
1/2 tl
chilijauhetta (tai paprikajauhetta)
1/4 tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
tuoretta korianteria (tai minttua hienonnettuna)

Marokkolainen tomaatti-paprikakeitto – ohje:

  1. Valuta ja paloittele paprikat.
  2. Huuhtele kypsät kikherneet siivilässä kylmällä vedellä.
  3. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
  4. Kuumenna öljyä kattilan pohjalla, lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen.
  5. Lisää tomaattimurska, paprikat, kikherneet ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Soseuta keitto. Mausta se suolalla ja pippurilla.
  6. Paista loput kikherneet lisäkkeeksi. Huuhdo, valuta ja kumoa ne pannulle. Lisää öljy, siirappi ja mausteet.
  7. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kikherneet ovat paistuneet kauniin ruskeiksi. Tarjoa keiton kanssa kikherneitä, paksua jogurttia ja yrttisilppua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt