0(0)
Marokkolainen lihapullapasta – mintulla ja korianterilla maustetut herkkupallerot saavat seurakseen tomaattisen kasviskastikkeen
55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min
Marokkolainen lihapullapasta valmistuu marokkolaisittain maustetuista lihapullista, kasviksilla höystetystä kasvistaginesta sekä tuorespagetista.
27.10.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gkaritsan- tai naudanjauhelihaa
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
½ dlkorppujauhoja
1 dlruokakermaa
1muna
2 tlras el hanout -maustetta
½ rkuminttua hienonnettuna
½ rkukorianteria hienonnettuna
½ tlmustapippuria
1 tlsuolaa
Kasvistagine
1 pienimunakoiso
2suippopaprikaa
1 pienikesäkurpitsa
1sipuli
2–3valkosipulinkynttä
2–3 rklrypsiöljyä
1 rs (250 g)kirsikka- tai miniluumutomaatteja
500 gpaseerattua tomaattia
3 rkltomaattisosetta
2 tlharissatahnaa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Lisäksi
400 gtuorespagettia

Marokkolainen lihapullapasta – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla.
  2. Mittaa kerma ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota hetki. Lisää muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauheliha joukkoon. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia pellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Pidä lihapullat lämpiminä.
  3. Huuhtele kasvikset. Kuutioi munakoiso. Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja kanta. Kuutioi paprikat ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  4. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja kuullota, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää tomaatit ja jatka hetki paistamista.
  5. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattisose ja mausteet. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Lisää kasvikset ja kuumenna.
  6. Keitä tuorespagetti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 3 minuuttia. Valuta ja tarjoa lihapullien ja kasvistaginen kanssa.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.