


Marokkolainen lihapullapasta – mintulla ja korianterilla maustetut herkkupallerot saavat seurakseen tomaattisen kasviskastikkeen
55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min
Marokkolainen lihapullapasta valmistuu marokkolaisittain maustetuista lihapullista, kasviksilla höystetystä kasvistaginesta sekä tuorespagetista.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
½ dl
korppujauhoja
1 dl
ruokakermaa
1
muna
2 tl
ras el hanout -maustetta
½ rku
minttua hienonnettuna
½ rku
korianteria hienonnettuna
½ tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
Kasvistagine
1 pieni
munakoiso
2
suippopaprikaa
1 pieni
kesäkurpitsa
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
2–3 rkl
rypsiöljyä
1 rs (250 g)
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
500 g
paseerattua tomaattia
3 rkl
tomaattisosetta
2 tl
harissatahnaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
400 g
tuorespagettia
Marokkolainen lihapullapasta – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla.
- Mittaa kerma ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota hetki. Lisää muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauheliha joukkoon. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia pellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Pidä lihapullat lämpiminä.
- Huuhtele kasvikset. Kuutioi munakoiso. Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja kanta. Kuutioi paprikat ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja kuullota, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää tomaatit ja jatka hetki paistamista.
- Lisää paseerattu tomaatti, tomaattisose ja mausteet. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Lisää kasvikset ja kuumenna.
- Keitä tuorespagetti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 3 minuuttia. Valuta ja tarjoa lihapullien ja kasvistaginen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat