


Marmoroitu joulusuklaalevy – kääräise paketteihin ja anna lahjaksi herkkusuille!
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Sulata eriväriset suklaalevyt pellillä yhteen, tee pintaan marmorikuvio ja koristele komeaksi makeilla ripotteilla.
Reseptin ainekset
1 pellillinen
300 g
tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
300 g
valkosuklaata
Karpalo-piparkakku
½ dl
kuivattuja karpaloita
½ dl
suolamanteleita tai -pähkinöitä rouhittuna
1–2
piparkakkua murennettuna
Lakritsi-salmiakki
4–6
lakritsitaatelia pieninä paloina
½ dl
turkinpippureita murskattuna
1 rkl
mustia koristehelmiä tai strösseleitä
Ruusu-omena
½ dl
mansikan makuisia kuivattuja omenalastuja paloina (Earth Control)
2 rkl
kaakaonibsejä tai rouhittua tummaa suklaata
1 rkl
kuivattuja ruusunlehtiä (Aduki)
Marmoroitu joulusuklaalevy – ohje:
- Halkaise suklaalevyt kahtia ja asettele leivinpaperin päälle pellille shakkiruudukon muotoon.
- Pane pelti 50-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi, kunnes suklaat sulavat.
- Ota pelti uunista. Tee suklaaseen marmorikuvio esimerkiksi puisella grillitikulla. Liikuta tikkua suklaan pinnalla vuoroin pitkittäin ja poikittain, jolloin suklaat sekoittuvat hieman toisiinsa.
- Ripottele levyn yläkolmannekseen kuivattuja karpaloita, manteli- tai pähkinärouhetta ja piparkakkumurua. Lisää keskiosaan lakritsitaateleita, turkinpippurirouhetta ja koristehelmiä. Koristele alakolmannes omenalastuilla, kaakaonibseillä tai suklaalla ja ruusunlehdillä
- Anna levyn kovettua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa 10 minuuttia. Murra paloiksi ja laita tarjolle.
- Säilytä suklaa huoneenlämmössä esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä. Suklaa säilyy hyvänä noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat