Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marmoroitu joulusuklaalevy – kääräise paketteihin ja anna lahjaksi herkkusuille!

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Sulata eriväriset suklaalevyt pellillä yhteen, tee pintaan marmorikuvio ja koristele komeaksi makeilla ripotteilla.

12.12.2023
Reseptin ainekset
1 pellillinen
300 g
tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
300 g
valkosuklaata
Karpalo-piparkakku
½ dl
kuivattuja karpaloita
½ dl
suolamanteleita tai -pähkinöitä rouhittuna
1–2
piparkakkua murennettuna
Lakritsi-salmiakki
4–6
lakritsitaatelia pieninä paloina
½ dl
turkinpippureita murskattuna
1 rkl
mustia koristehelmiä tai strösseleitä
Ruusu-omena
½ dl
mansikan makuisia kuivattuja omenalastuja paloina (Earth Control)
2 rkl
kaakaonibsejä tai rouhittua tummaa suklaata
1 rkl
kuivattuja ruusunlehtiä (Aduki)

Marmoroitu joulusuklaalevy – ohje:

  1. Halkaise suklaalevyt kahtia ja asettele leivinpaperin päälle pellille shakkiruudukon muotoon.
  2. Pane pelti 50-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi, kunnes suklaat sulavat.
  3. Ota pelti uunista. Tee suklaaseen marmorikuvio esimerkiksi puisella grillitikulla. Liikuta tikkua suklaan pinnalla vuoroin pitkittäin ja poikittain, jolloin suklaat sekoittuvat hieman toisiinsa.
  4. Ripottele levyn yläkolmannekseen kuivattuja karpaloita, manteli- tai pähkinärouhetta ja piparkakkumurua. Lisää keskiosaan lakritsitaateleita, turkinpippurirouhetta ja koristehelmiä. Koristele alakolmannes omenalastuilla, kaakaonibseillä tai suklaalla ja ruusunlehdillä
  5. Anna levyn kovettua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa 10 minuuttia. Murra paloiksi ja laita tarjolle.
  6. Säilytä suklaa huoneenlämmössä esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä. Suklaa säilyy hyvänä noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt