Maku

Marjapiirakka grillissä – rakastettu kesäklassikko paistuu vaikka piknikillä

40 min
0
0

Marjapiirakka grillissä – rakastettu kesäklassikko paistuu vaikka piknikillä

Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Marjapiirakka grillissä? Kyllä, luit aivan oikein! Grillissä voi paistaa pihvien ja makkaroiden lisäksi myös leivonnaisia. Grillaa ensin pääruoat kovemmalla lämmöllä ja laita piirakka tulille, kun lämpö on tasaantunut. Voit korvata kuningatarmarjat mustikan ja vadelman millä tahansa kesän marjoilla.

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1muna
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 2 dlmarjoja (esimerkiksi mustikoita ja vadelmia)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Marjapiirakka grillissä leivotaan näin:

  1. Nypi voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja pyöräytä kaikki ainekset taikinaksi. Painele taikina grillin kestävään metallivuokaan tai foliovuokaan (Ø 24 cm).
  2. Sekoita muut täytteen ainekset paitsi marjat. Kaada pohjan päälle. Painele päälle marjat.
  3. Kuumenna grilli noin 200 asteeseen. Nosta piirakka yläritilälle ja tiputa lämpö puolet pienemmäksi. Paista kansi kiinni 18–25 minuuttia. Tarkkaile paistumista luukun lasin läpi.

Vinkki!

Grilleissä on eroja. Pysyttele lähietäisyydellä ja kurkkaa välillä, kuinka paistuminen etenee. Piirakkataikina ei kestä liian kuumaa suoraa lämpöä, vaan silloin pohja palaa. Lämpömittari on kätevä apuri. Jos grillissäsi ei ole sellaista, hanki erillinen.

MITÄ PIDIT?
0