


Marjapiirakka grillissä – rakastettu kesäklassikko paistuu vaikka piknikillä
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Marjapiirakka grillissä? Kyllä, luit aivan oikein! Grillissä voi paistaa pihvien ja makkaroiden lisäksi myös leivonnaisia. Grillaa ensin pääruoat kovemmalla lämmöllä ja laita piirakka tulille, kun lämpö on tasaantunut. Voit korvata kuningatarmarjat mustikan ja vadelman millä tahansa kesän marjoilla.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
150 g
voita
1 dl
sokeria
1
muna
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
leivinjauhetta
Täyte
250 g
mascarponejuustoa
1/2 dl
sokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
1/2 tl
kardemummaa
2 dl
marjoja (esimerkiksi mustikoita ja vadelmia)
Marjapiirakka grillissä leivotaan näin:
- Nypi voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja pyöräytä kaikki ainekset taikinaksi. Painele taikina grillin kestävään metallivuokaan tai foliovuokaan (Ø 24 cm).
- Sekoita muut täytteen ainekset paitsi marjat. Kaada pohjan päälle. Painele päälle marjat.
- Kuumenna grilli noin 200 asteeseen. Nosta piirakka yläritilälle ja tiputa lämpö puolet pienemmäksi. Paista kansi kiinni 18–25 minuuttia. Tarkkaile paistumista luukun lasin läpi.
Vinkki!
Grilleissä on eroja. Pysyttele lähietäisyydellä ja kurkkaa välillä, kuinka paistuminen etenee. Piirakkataikina ei kestä liian kuumaa suoraa lämpöä, vaan silloin pohja palaa. Lämpömittari on kätevä apuri. Jos grillissäsi ei ole sellaista, hanki erillinen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat