Kotivinkki

Marjajäädyke – kahden kerroksen jälkkärissä sulostuttavat raikkaat marjat ja viettelevä vanilja

6 h 20 min
GL
KA
0
0

Marjajäädyke on maistuva kahden kerroksen jälkkäri, jossa marjoja tasapainottaa täyteläinen vanilja. Jäiset vadelmat ja karhunvatukat tekevät jälkiruoasta näyttävän.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Marjakerros

  • 500 gpakastemarjasekoitusta (suomalainen mansikka, mustikka ja vadelma)
  • ½ dl glukoosisiirappia tai tomusokeria
  • ⅓ tl jauhettua kardemummaa

Vaniljakerros

  • 4 dlvispi- tai kuohukermaa
  • 1 prkmakeutettua kondensoitua maitoa (á 397 g)
  • ¼ tl vaniljajauhetta (Urtekram)

Pinnalle

  • 2 dlvadelmia (kotimaisia)
  • 2 dlkarhunvadelmia

Tee näin

6 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN6 h

Marjajäädyke valmistuu näin:

  1. Soseuta kohmeiset marjat ja makeuta siirapilla tai tomusokerilla. Lisää kardemumma.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (1,8 l) kelmulla. Kaada marjasose vuokaan ja laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.
  3. Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja vaniljajauhe.
  4. Kaada vaniljavaahto marjakerroksen päälle. Laita vuoka takaisin pakastimeen. Pakasta vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
  5. Ota marjajäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Kumoa jäädyke vadille ja koristele jäisillä karhunvadelmilla ja vadelmilla.

MITÄ PIDIT?
0