Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marjajäädyke – kahden kerroksen jälkkärissä sulostuttavat raikkaat marjat ja viettelevä vanilja

6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 0 min

Marjajäädyke on maistuva kahden kerroksen jälkkäri, jossa marjoja tasapainottaa täyteläinen vanilja. Jäiset vadelmat ja karhunvatukat tekevät jälkiruoasta näyttävän.

5.2.2019
Reseptin ainekset
8 annosta
Marjakerros
500 g
pakastemarjasekoitusta (suomalainen mansikka, mustikka ja vadelma)
½ dl
glukoosisiirappia tai tomusokeria
⅓ tl
jauhettua kardemummaa
Vaniljakerros
4 dl
vispi- tai kuohukermaa
1 prk
makeutettua kondensoitua maitoa (á 397 g)
¼ tl
vaniljajauhetta (Urtekram)
Pinnalle
2 dl
vadelmia (kotimaisia)
2 dl
karhunvadelmia

Marjajäädyke valmistuu näin:

  1. Soseuta kohmeiset marjat ja makeuta siirapilla tai tomusokerilla. Lisää kardemumma.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (1,8 l) kelmulla. Kaada marjasose vuokaan ja laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.
  3. Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja vaniljajauhe.
  4. Kaada vaniljavaahto marjakerroksen päälle. Laita vuoka takaisin pakastimeen. Pakasta vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
  5. Ota marjajäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Kumoa jäädyke vadille ja koristele jäisillä karhunvadelmilla ja vadelmilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt