


Marjajäädyke – kahden kerroksen jälkkärissä sulostuttavat raikkaat marjat ja viettelevä vanilja
6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 0 min
Marjajäädyke on maistuva kahden kerroksen jälkkäri, jossa marjoja tasapainottaa täyteläinen vanilja. Jäiset vadelmat ja karhunvatukat tekevät jälkiruoasta näyttävän.
Reseptin ainekset
8 annosta
Marjakerros
500 g
pakastemarjasekoitusta (suomalainen mansikka, mustikka ja vadelma)
½ dl
glukoosisiirappia tai tomusokeria
⅓ tl
jauhettua kardemummaa
Vaniljakerros
4 dl
vispi- tai kuohukermaa
1 prk
makeutettua kondensoitua maitoa (á 397 g)
¼ tl
vaniljajauhetta (Urtekram)
Pinnalle
2 dl
vadelmia (kotimaisia)
2 dl
karhunvadelmia
Marjajäädyke valmistuu näin:
- Soseuta kohmeiset marjat ja makeuta siirapilla tai tomusokerilla. Lisää kardemumma.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (1,8 l) kelmulla. Kaada marjasose vuokaan ja laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.
- Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja vaniljajauhe.
- Kaada vaniljavaahto marjakerroksen päälle. Laita vuoka takaisin pakastimeen. Pakasta vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
- Ota marjajäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Kumoa jäädyke vadille ja koristele jäisillä karhunvadelmilla ja vadelmilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat