Maku

Kesäjuhlien kunniavieras! Tuoreilla mansikoilla täytetty marja-marenkitrifle on rennon tyylikäs kulhokakku

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Vaniljakastiketta isoäidin tapaan, rapeita mantelimuruja, kesän kypsyttämiä marjoja ja makeaa italialaista marenkia. Tätä kerrosjälkkäriä on pakko kokeilla!
4
1
Julkaistu: 1.7.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 50 gvoita tai margariinia
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 dlsokeria
  • ½ tlleivinjauhetta

Vaniljavaahto

  • 5 dltäysmaitoa
  • 2keltuaista
  • 2 rklperunajauhoja
  • ½ dlsokeria
  • ½ tlaitovaniljajauhetta
  • 2 dlvispi- tai kuohukermaa

Täyte

  • 2 lmarjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia)

Italialainen marenki

  • ½ dlvettä
  • 1½ dlerikoishienoa sokeria (Siro)
  • 2valkuaista
Tulosta

Marja-marenkitrifle – ohje:

  1. Sulata rasva. Sekoita jauhot, mantelijauhe, sokeri ja leivinjauhe voisulaan. Levitä taikina muruina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes murut ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä.
  2. Mittaa maito, keltuaiset, perunajauhot, sokeri ja vaniljajauhe paksupohjaiseen (pinnoitettuun) kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun kastike kiehahtaa, ota se heti pois liedeltä. Jäähdytä kylmäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahto nostellen vaniljakastikkeeseen.
  3. Mittaa kattilaan vesi ja 1 dl sokeria. Kuumenna 120-asteiseksi mittaria apuna käyttäen.
  4. Vatkaa valkuaisia pari minuuttia, lisää 1/2 desiä sokeria vähän kerrallaan ja vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi.
  5. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana vaahtoon koko ajan suurella teholla vatkaten. Jatka vatkaamista pienellä teholla, kunnes marenki on huoneenlämpöistä.
  6. Kokoa trifle kulhoon (noin 3 l). Laita kulhoon kerroksittain muruja, marjoja ja vaniljavaahtoa. Lusikoi marenki triflen pinnalle. Ruskista pinta halutessasi kevyesti kaasupolttimella.
1 kommentti