Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maritozzo – leivo ihanan ilmavat pullat italialaiseen tapaan briossityylisestä taikinasta

10 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 9 h 45 min

Maritozzo-pullat halkaistaan päältä ja täytetään nyt vadelmaisella kermavaahdolla ja kuivatuilla vadelmilla. Mikä täydellinen herkku laskiaiseen tai vaikka ystävänpäivään!

18.1.2024
Reseptin ainekset
12–14 kpl
3 dl
täysmaitoa
30 g
hiivaa
2 rkl
sokeria
½ dl
hunajaa
1 tl
suolaa
1
muna
10 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
oliiviöljyä
Täyte
250 g
vadelmia
2 prk (à 2 dl)
vispikermaa
¾ dl
tomusokeria
Lisäksi
3 rkl
pakastekuivattua vadelmaa (Dr. Oetker)
2 rkl
tomusokeria

Vadelmaiset maritozzopullat – ohje:

  1. Liuota hiiva kylmään maitoon. Lisää mausteet ja muna. Lisää jauhot erissä hyvin alustaen.
  2. Lisää öljy loppuvaiheessa ja vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja jaa 12–14 osaan. Pyörittele pulliksi ja muotoile hieman soikean muotoisiksi.
  4. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna kohota 1,5 tuntia.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä kunnolla, noin tunnin ajan.
  6. Soseuta vadelmat ja paseeraa eli painele siivilän läpi. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, lisää vadelmasose ja sokeri.
  7. Leikkaa pulliin syvät pitkittäiset viillot. Pursota tai lusikoi sisälle täytettä. Tasoita pinta (paletti)veitsellä. Ripottele pinnalle vadelmarouhetta ja tomusokeria.

Vinkki!

Lisää taikinaan 2 tl limen tai sitruunankuoriraastetta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt