


Maritozzo – leivo ihanan ilmavat pullat italialaiseen tapaan briossityylisestä taikinasta
10 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 9 h 45 min
Maritozzo-pullat halkaistaan päältä ja täytetään nyt vadelmaisella kermavaahdolla ja kuivatuilla vadelmilla. Mikä täydellinen herkku laskiaiseen tai vaikka ystävänpäivään!
Reseptin ainekset
12–14 kpl
3 dl
täysmaitoa
30 g
hiivaa
2 rkl
sokeria
½ dl
hunajaa
1 tl
suolaa
1
muna
10 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
oliiviöljyä
Täyte
250 g
vadelmia
2 prk (à 2 dl)
vispikermaa
¾ dl
tomusokeria
Lisäksi
3 rkl
pakastekuivattua vadelmaa (Dr. Oetker)
2 rkl
tomusokeria
Vadelmaiset maritozzopullat – ohje:
- Liuota hiiva kylmään maitoon. Lisää mausteet ja muna. Lisää jauhot erissä hyvin alustaen.
- Lisää öljy loppuvaiheessa ja vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja jaa 12–14 osaan. Pyörittele pulliksi ja muotoile hieman soikean muotoisiksi.
- Laita pullat leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna kohota 1,5 tuntia.
- Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä kunnolla, noin tunnin ajan.
- Soseuta vadelmat ja paseeraa eli painele siivilän läpi. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, lisää vadelmasose ja sokeri.
- Leikkaa pulliin syvät pitkittäiset viillot. Pursota tai lusikoi sisälle täytettä. Tasoita pinta (paletti)veitsellä. Ripottele pinnalle vadelmarouhetta ja tomusokeria.
Vinkki!
Lisää taikinaan 2 tl limen tai sitruunankuoriraastetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat