Kotivinkki

Vihreän sienisalaatin juju piilee kuivatuissa ja marinoiduissa herkkusienissä – kurkkaa resepti!

12 h 20 min
0
0

Vihreä sienisalaatti on mukavan rapsakka ja raikas tuulahdus perinteiseen joulupöytään. Salaatti syntyy kuivatuista ja marinoiduista herkkutattiviipaleista ja tuoreesta salaatista.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (4–5 annosta)

  • 2 ½ dlkuivattuja herkkutattiviipaleita

Marinadiliemi

  • 1 dlöljyä
  • 2 rklomenaviinietikkaa
  • 1 rklhunajaa
  • 2valkosipulinkynttä viipaloituna
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 2tähtianista
  • 1kanelitanko

Lisäksi

  • 1romaine- tai jääsalaatti
  • 1ruukku lehtipersiljaa
  • 1ruukku rukolaa
  • ½chilipalko

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Vihreä sienisalaatti valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki marinadin aineet kattilaan. Kiehauta ja lisää sienet. Anna kiehua muutama minuutti välillä sekoitellen. Siirrä kattila levyltä ja anna sienten jäähtyä liemessä. Anna sienten marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Leikkaa salaatti, lehtipersilja ja rukola suikaleiksi ja sekoita keskenään. Valuta sienet ja leikkaa chili viipaleiksi. Sekoita joukkoon sienet ja chilit. Jos sienisalaatti tuntuu kuivalta, lisää tilkka marinadia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sienisalaatin resepti!

MITÄ PIDIT?
0