0(0)
Vihreän sienisalaatin juju piilee kuivatuissa ja marinoiduissa herkkusienissä – kurkkaa resepti!
12 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h
Vihreä sienisalaatti on mukavan rapsakka ja raikas tuulahdus perinteiseen joulupöytään. Salaatti syntyy kuivatuista ja marinoiduista herkkutattiviipaleista ja tuoreesta salaatista.
30.9.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4–5 annosta
2 ½ dlkuivattuja herkkutattiviipaleita
Marinadiliemi
1 dlöljyä
2 rklomenaviinietikkaa
1 rklhunajaa
2valkosipulinkynttä viipaloituna
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
2tähtianista
1kanelitanko
Lisäksi
1romaine- tai jääsalaatti
1ruukku lehtipersiljaa
1ruukku rukolaa
½chilipalko

Vihreä sienisalaatti valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki marinadin aineet kattilaan. Kiehauta ja lisää sienet. Anna kiehua muutama minuutti välillä sekoitellen. Siirrä kattila levyltä ja anna sienten jäähtyä liemessä. Anna sienten marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Leikkaa salaatti, lehtipersilja ja rukola suikaleiksi ja sekoita keskenään. Valuta sienet ja leikkaa chili viipaleiksi. Sekoita joukkoon sienet ja chilit. Jos sienisalaatti tuntuu kuivalta, lisää tilkka marinadia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sienisalaatin resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.