


Raikas ja ruokaisa
Marinoitu fenkoli-savukalasalaatti – fenkolin ja lohen liitto on pettämätön
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Marinointi tuo fenkoliin uutta makua. Saat raikkaasta ja rapsakasta salaatista myös ruokaisan, kun tarjoat sen savustetun lohen ja klassisen munakastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (250 g)
fenkoli
1
kesäkurpitsa
1 pieni
omena
3 rkl
valko- tai omenaviinietikkaa
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ tl
chilirouhetta
300 g
savustettua lohta
¼ rku
tilliä
Munakastike
2
kananmunaa
½ rku
tilliä
2 dl
kuohukermaa
2 tl
sokeria
¼ tl
suolaa
2 tl
sinappia
2 tl
väkiviinaetikkaa
Marinoitu fenkoli-savukalasalaatti – ohje:
- Leikkaa fenkoli veitsellä tai mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös kesäkurpitsa ja omena. viipaleiksi. Pane kasvikset kulhoon.
- Mittaa päälle etikka, suola, sokeri ja chilirouhe. Sekoita. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.
- Valmista munakastike. Keitä kananmunia 7–8 minuuttia. Jäähdytä ne kylmässä vedessä, kuori ja hienonna. Hienonna tilli. Ota hieman tilliä sivuun koristeeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki munakastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa lohi paloiksi ja lisää ne fenkolisalaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Viimeistele salaatti tillillä. Tarjoa salaatin kanssa munakastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat