Kotivinkki

Marinoidut päärynät

12 h 30 min
0
0

Marinoidut päärynät

Makea ja mausteinen liemi marinoi päärynänpalat hyväksi kumppaniksi juustoille. Valitse tähän reseptiin mieluummin napakoita kuin hyvin kypsiä ja pehmeitä päärynöitä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 3-4päärynää

Liemi

  • 1appelsiinin kuori
  • ½ dlappelsiinin mehua
  • 2 cm:n palaraastettua inkivääriä
  • ½vaniljatanko
  • 2 dlruokosokeria
  • 1 dlvalkoista balsamicoa

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

1. Kuori ja halkaise päärynät, poista niistä siemenkota ja paloittele.

2. Valmista liemi. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen oranssi kuori. Purista appelsiinin mehu. Kuori ja raasta pätkä inkivääriä. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja keitä noin 2–3 minuuttia.

3. Kaada liemi päärynöiden päälle. Päärynät pehmenevät ja maustuvat jäähtyvässä liemessä. Siirrä päärynät ja liemi jääkaappiin, kun ne ovat huoneenlämpöisiä. Anna makujen tasaantua seuraavaan päivään.

Suosittelemme myös näitä: 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä