Kotivinkki

Mariannetryffelit

40 min
3.6
0

Mariannetryffelit

Makea tryffeli saa raikkautta mintusta. Kauniiden tryffelipallojen salaisuus on perunajauho.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gtummaa suklaata
  • 200 gvaaleaa maitosuklaata
  • 1 psMarianne-karkkirouhetta (150g)

Koristeluun

  • 1 ½ dlkaakaojauhetta (aitoa)
  • ½ dlperunajauhoja
  • (tomusokeria)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Kiehauta kerma. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerman joukkoon paloitellut suklaat. Sulata suklaa kermaan miedolla lämmöllä, sekoittele samalla. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Sekoita karkkirouhe kerma-suklaaseoksen joukkoon. Anna seoksen jähmettyä viileässä.

3. Ota massasta teelusikalla nokareita ja pyörittele ne käsin palloiksi, joiden halkaisija on noin kaksi senttiä.

4. Sekoita kaakaojauheeseen perunajauhot. Pyörittele jokainen tryffeli jauhoseoksessa. Perunajauhojen ansiosta tryffelin pinta pysyy hyvin mattana, eikä sula tummaksi kuten pelkässä kaakaojauheessa pyöritetyt tryffelit. Säilytä tryffelit viileässä. Siivilöi niiden pinnalle ennen tarjoilua tomusokeria.

Suosittelemme myös...

...juttua parhaat joulukarkit, josta löydät yli kymmenen erinomaista karkkireseptiä!

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä