4(19)
Mariannetryffelit
40 min
Makea tryffeli saa raikkautta mintusta. Kauniiden tryffelipallojen salaisuus on perunajauho.
Julkaistu 27.10.2012
Kotivinkki
Reseptin ainekset
50 kpl
2 dlkuohukermaa
200 gtummaa suklaata
200 gvaaleaa maitosuklaata
1 psMarianne-karkkirouhetta (150g)
Koristeluun
1 ½ dlkaakaojauhetta (aitoa)
½ dlperunajauhoja
(tomusokeria)

1. Kiehauta kerma. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kerman joukkoon paloitellut suklaat. Sulata suklaa kermaan miedolla lämmöllä, sekoittele samalla. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Sekoita karkkirouhe kerma-suklaaseoksen joukkoon. Anna seoksen jähmettyä viileässä.

3. Ota massasta teelusikalla nokareita ja pyörittele ne käsin palloiksi, joiden halkaisija on noin kaksi senttiä.

4. Sekoita kaakaojauheeseen perunajauhot. Pyörittele jokainen tryffeli jauhoseoksessa. Perunajauhojen ansiosta tryffelin pinta pysyy hyvin mattana, eikä sula tummaksi kuten pelkässä kaakaojauheessa pyöritetyt tryffelit. Säilytä tryffelit viileässä. Siivilöi niiden pinnalle ennen tarjoilua tomusokeria.

Suosittelemme myös...

...juttua parhaat joulukarkit, josta löydät yli kymmenen erinomaista karkkireseptiä!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.