Mantelipulla – mehevän pitkon täytteessä ihastuttaa makean mantelimassan ja kirpsakoiden karpaloiden yhdistelmä
2 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 40 minMantelipulla on jokaisen mantelimassan ystävän unelmaherkku! Pitkon täytteeksi leivotaan reilu annos mantelimassaa sekä kuivattuja karpaloita. Ohjeella valmistuu kaksi herkullisen mehevää pullapitkoa.
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.12.2019

Mantelipulla – mehevän pitkon täytteessä ihastuttaa makean mantelimassan ja kirpsakoiden karpaloiden yhdistelmä
Reseptin ainekset (2 pitkoa)
Pullataikina
- 2½ dlmaitoa
- 25 ghiivaa
- 1muna
- 1 dlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 2 tlkardemummaa
- 7–8 dlvehnäjauhoja
- 75 gpehmeää voita
Karpalo-mantelipulla
- 1annos pullataikinaa
Täyte
- 2 dlkuivattuja karpaloita
- 100 gpehmeää voita
- 150 gmantelimassaa
Lisäksi
- 1muna voiteluun
Pinnalle
- 2 rklmantelilastuja
Mantelipulla valmistuu näin:
- Valmista ensiksi pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä reilu puolet jauhoista. Alusta pehmeä voi taikinan joukkoon sekä loput jauhot pienissä erissä. Jos teet pullapitkoa, pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempi.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa taikinakulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Leikkaa karpalot veitsellä karkeaksi rouheeksi.
- Jaa kohonnut pullataikina kahteen osaan. Kaulitse molemmat osat ohuiksi, noin 30 x 30 -senttisiksi levyiksi. Jaa voi levyille ja levitä veitsellä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele karpalot voin päälle. Vuole mantelimassatangosta veitsellä tai juustohöylällä ohuita lastuja taikinalevylle. Lastujen vuoleminen mantelimassatangosta helpottuu, kun tangon laittaa hetkeksi pakastimeen kovettumaan.
- Pyöritä levyt tiiviiksi rulliksi. Nipistele rullan toinen pääty huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla pitkittäin puoliksi, mutta jätä suljettu pää noin kahden sentin matkalta ehjäksi. Letitä rulla kahdella tangolla pitkoksi ja kiepsauta lopuksi pullan toinen pääty pitkon alle. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Voitele kohonneet pitkot munalla ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista pitkoja 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä.
Vinkki!
Pullaan saa makua ja mehevyyttä, kun malttaa kaulia taikinan ohueksi levyksi ennen täyttämistä.

Pullataikina – resepti, jossa piilee täydellisten pullien salaisuus
Maku

Suklaiset solmupullat – pehmeä pulla ja ihana suklaa-mantelitäyte ovat kuin luodut toisilleen
Kotivinkki

Pullakakku – ihanan överi pullaherkku sai banoffeesta tutut täytteet
Maku

Pehmeät korvapuustit – taivaalliset kuohkeat pullat ikimuistoisiin kahvihetkiin
Kotivinkki

Tyrnipullakranssi – majesteettinen herkku, jonka kierteistä paljastuu kirpsakkaa hilloa
Kotivinkki

Ruotsalaiset kanelipullat
Kotivinkki

Omenapitko – vaniljakreemillä ja omenoilla täytetty pulla on kahvipöydän varma hitti
Maku

Korvapuustipitkolla herkuttelee isompikin sakki – katso huippumehevä resepti!
Maku