Kotivinkki

Uusi luottopasta arkeen! Mantelinen romesco-pasta valmistuu hetkessä kuivakaapin aineksista ja maistuu ihanan muhevalta

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Vartissa valmis pastakastike saa makunsa täyteläisistä säilykepaprikoista, -tomaateista ja paahdetuista manteleista. Mantelinen romesco-kastike maistuu pastan lisäksi vaikka leivän päällä tai kalan kaverina. Reseptissä kastiketta valmistuu tupla-annos: puolet pastaan ja puolet myöhemmin herkuteltavaksi.
KA
4.5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gpastaa (esim. trottole, Pirkka parhaat)
  • suolaa

Kastike

  • 1 ps (150 g)kuorittuja manteleita
  • 1 tlk (350 g)paahdettuja säilykepaprikoita
  • 1 tlk (400 g)kokonaisia tomaatteja
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½lehtipersiljaruukku
  • 2–3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria

Lisäksi

  • parmesaaniraastetta
  • lehtipersiljaa
Tulosta

Mantelinen romesco-pasta valmistetaan näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Pastan kiehuessa paahda manteleita kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Kumoa yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon tai käytä sauvasekoitinta.
  3. Valuta paprikat. Siirrä kaikki kastikkeen aineet manteleiden päälle kulhoon. Voit soseuttaa kastikkeen täysin sileäksi tai jättää murumaista rakennetta.
  4. Yhdistä kuuma pasta ja puolet kylmästä kastikkeesta, niin saat juuri sopivan lämpimän pastan. Tarjoa juustoraasteen ja lehtipersiljan kera.

Vinkki!

Purkita yli jäänyt kastike ja säilytä se jääkaapissa. Tarjoa vaikka kalan kanssa tai leivän päällä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »