Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uusi luottopasta arkeen! Mantelinen romesco-pasta valmistuu hetkessä kuivakaapin aineksista ja maistuu ihanan muhevalta

15 min

Vartissa valmis pastakastike saa makunsa täyteläisistä säilykepaprikoista, -tomaateista ja paahdetuista manteleista. Mantelinen romesco-kastike maistuu pastan lisäksi vaikka leivän päällä tai kalan kaverina. Reseptissä kastiketta valmistuu tupla-annos: puolet pastaan ja puolet myöhemmin herkuteltavaksi.

11.6.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
pastaa (esim. trottole, Pirkka parhaat)
suolaa
Kastike
1 ps (150 g)
kuorittuja manteleita
1 tlk (350 g)
paahdettuja säilykepaprikoita
1 tlk (400 g)
kokonaisia tomaatteja
1
valkosipulinkynsi
½
lehtipersiljaruukku
2–3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
Lisäksi
parmesaaniraastetta
lehtipersiljaa

Mantelinen romesco-pasta valmistetaan näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Pastan kiehuessa paahda manteleita kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Kumoa yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon tai käytä sauvasekoitinta.
  3. Valuta paprikat. Siirrä kaikki kastikkeen aineet manteleiden päälle kulhoon. Voit soseuttaa kastikkeen täysin sileäksi tai jättää murumaista rakennetta.
  4. Yhdistä kuuma pasta ja puolet kylmästä kastikkeesta, niin saat juuri sopivan lämpimän pastan. Tarjoa juustoraasteen ja lehtipersiljan kera.

Vinkki!

Purkita yli jäänyt kastike ja säilytä se jääkaapissa. Tarjoa vaikka kalan kanssa tai leivän päällä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt