Maku

Mantelinapit

40 min
5
0

Mantelinapit

GL
KA
LA
MA
0
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 2 kplvalkuaista
  • 3 dltomusokeria
  • 200 gmantelijauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Mittaa kulhoon valkuaiset ja tomusokeri. Vatkaa seosta, kunnes vaahto muuttuu sitkeäksi ja pitää muotonsa. Kääntele joukkoon mantelijauhe ja suola.

Nostele massasta kahden teelusikan avulla nokareita pelleille leivinpaperin päälle, 16 kpl/pelti.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voit käyttää kiertoilmatoimintoa ja kypsentää molemmat pellilliset yhtä aikaa, jos haluat. Laske tällöin uunin lämpöä 20 asteella.

Anna mantelinappien kuivahtaa ja kovettua pelleillä, ennen kuin irrotat ne. Säilytä mantelinappeja paperipussissa ja nauti niitä grillattujen raparperien, aprikoosien ja nektariinien kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä