Maku

Mantelikeksit (Cantuccini)

55 min
4.1
1

Mantelikeksit (Cantuccini)

KA
1
4.1
Näppärä aterian päätös Toscanan tyyliin on tässä: nosta pöytään kulho mantelisia cantuccini-keksejä ja lasilliset makeaa vin santo -viiniä. Sitten vain dippaillaan ja nautitaan!
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gmantelijauhetta
  • 50 gmantelilastuja
  • 50 gmantelirouhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Päälle

  • 50 gmantelilastuja

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista cantuccinit eli mantelikeksit näin:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit kevyesti. Lisää mukaan muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta halutessasi muutamalla tipalla karvasmanteliöljyä.

Tee taikinasta leivinpaperin päälle pellille 3 pellin pituista takoa. Painele tangot vähän matalammaksi mantelilastujen kanssa.

Paista tankoja 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Leikkaa tangot vinoiksi viipaleiksi ja anna mantelikeksien vielä kuivahtaa uunin jälkilämmössä.

Tarjoile mantelileivät eli cantuccinit makeaan vin santo -viiniin dipaten.  

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä