


Mantelikeksit (Cantuccini)
Näppärä aterian päätös Toscanan tyyliin on tässä: nosta pöytään kulho mantelisia cantuccini-keksejä ja lasilliset makeaa vin santo -viiniä. Sitten vain dippaillaan ja nautitaan!
Valmista cantuccinit eli mantelikeksit näin:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit kevyesti. Lisää mukaan muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta halutessasi muutamalla tipalla karvasmanteliöljyä.
Tee taikinasta leivinpaperin päälle pellille 3 pellin pituista takoa. Painele tangot vähän matalammaksi mantelilastujen kanssa.
Paista tankoja 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Leikkaa tangot vinoiksi viipaleiksi ja anna mantelikeksien vielä kuivahtaa uunin jälkilämmössä.
Tarjoile mantelileivät eli cantuccinit makeaan vin santo -viiniin dipaten.