Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Manteli-kermavanukas

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Manteli-kermavanukas on samettisen pehmeää lusikoitavaa! Tämä jälkiruoka vie kielen mennessään.

23.4.2011
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
kevytmaitoa
2 dl
kuohukermaa
1 kpl
vaniljatankoa
3 kpl
keltuaista
1 kpl
munaa
1 dl
sokeria
1 rkl
mantelilikööriä

Kuumenna uuni 140-asteiseksi.

Mittaa maito ja kerma kattilaan.

Halkaise vaniljatanko, raapaise siemenet irti pienellä veitsellä ja lisää sekä tanko että siemenet kerma-maidon joukkoon.

Kuumenna seos kiehuvaksi.

Vatkaa keltuaiset, muna ja sokeri. Mausta seos manteliliköörillä.

Vatkaa seos hyvin tasaiseksi mutta varo, ettei pintaan muodostu liikaa vaahtoa.

Poista vaniljatanko kuumasta kermamaidosta. Kaada neste muna-sokeriseokseen hyvin vatkaten.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Nosta vuoat isompaan uunivuokaan. Kaada pohjalle kuumaa vettä niin, että se ulottuu vuokia noin puoleen väliin.

Kypsennä pieniä vanukkaita uunissa noin 20 minuuttia ja isompia noin 30 minuuttia tai että pinta kestää kosketusta.

Nosta vanukkaat jäähtymään ja säilytä jääkaapissa 2–3 tuntia ennen tarjoilua.

Tarjoile manteli-kermavanukas sokeroitujen pakastemarjojen tai tuoreiden marjojen kera.

Voit pakastaa valkuaiset tai valmistaa niistä marenkia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt