Manteli-kermavanukas

1 h
2.3
0

Manteli-kermavanukas

GL
0
2.3
Manteli-kermavanukas on samettisen pehmeää lusikoitavaa! Tämä jälkiruoka vie kielen mennessään.
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklmantelilikööriä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 140-asteiseksi.

Mittaa maito ja kerma kattilaan.

Halkaise vaniljatanko, raapaise siemenet irti pienellä veitsellä ja lisää sekä tanko että siemenet kerma-maidon joukkoon.

Kuumenna seos kiehuvaksi.

Vatkaa keltuaiset, muna ja sokeri. Mausta seos manteliliköörillä.

Vatkaa seos hyvin tasaiseksi mutta varo, ettei pintaan muodostu liikaa vaahtoa.

Poista vaniljatanko kuumasta kermamaidosta. Kaada neste muna-sokeriseokseen hyvin vatkaten.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Nosta vuoat isompaan uunivuokaan. Kaada pohjalle kuumaa vettä niin, että se ulottuu vuokia noin puoleen väliin.

Kypsennä pieniä vanukkaita uunissa noin 20 minuuttia ja isompia noin 30 minuuttia tai että pinta kestää kosketusta.

Nosta vanukkaat jäähtymään ja säilytä jääkaapissa 2–3 tuntia ennen tarjoilua.

Tarjoile manteli-kermavanukas sokeroitujen pakastemarjojen tai tuoreiden marjojen kera.

Vinkki!

Voit pakastaa valkuaiset tai valmistaa niistä marenkia.

MITÄ PIDIT?
2.3
Katso myös nämä