


Mansikkapiirakka – iki-ihana herkku kruunaa kesäisen kahvihetken!
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mansikkapiirakka valmistuu jo pienestä määrästä mansikoita. Mausteeksi tähän nostalgiseen ja simppeliin herkkuun riittää lempeä vanilja. Poimi helppo resepti talteen!
Reseptin ainekset
8
Mansikkapiirakan pohja
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¾ dl
sokeria
150 g
voita
3 rkl
kylmää vettä
Mansikkapiirakan täyte
400 g (noin 8 dl)
mansikoita
1
muna
2 dl
ranskankermaa
½ dl
sokeria
1
vaniljatanko (tai 2 tl vaniljasokeria)
Mansikkapiirakka – ohje:
- Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi nokareina ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24‒26 cm) pohjalle ja reunoille. Laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.
- Poista mansikoista kanta ja halkaise mansikat. Isommat mansikat voi leikata neljään osaan.
- Sekoita muna, ranskankerma ja sokeri keskenään. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen siemenet täytteeseen tai mausta seos vaniljasokerilla.
- Levitä mansikat pohjalle. Valuta päälle ranskankermaseos.
- Paista mansikkapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna mansikkapiirakan jäähtyä ennen tarjoamista.
Vinkki!
Voit koristella mansikkapiirakan halutessasi syötävillä kukilla kuten orvokeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat