Mansikkapiirakka – iki-ihana herkku kruunaa kesäisen kahvihetken!

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Mansikkapiirakka valmistuu jo pienestä määrästä mansikoita. Mausteeksi tähän nostalgiseen ja simppeliin herkkuun riittää lempeä vanilja. Poimi helppo resepti talteen!
4
0
Julkaistu 20.6.2022


Reseptin ainekset (8)

Mansikkapiirakan pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ¾ dl sokeria
  • 150 g voita
  • 3 rkl kylmää vettä

Mansikkapiirakan täyte

  • 400 g (noin 8 dl) mansikoita
  • 1 muna
  • 2 dlranskankermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 vaniljatanko (tai 2 tl vaniljasokeria)
Tulosta

Mansikkapiirakka – ohje:

  1. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi nokareina ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24‒26 cm) pohjalle ja reunoille. Laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  3. Poista mansikoista kanta ja halkaise mansikat. Isommat mansikat voi leikata neljään osaan.
  4. Sekoita muna, ranskankerma ja sokeri keskenään. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen siemenet täytteeseen tai mausta seos vaniljasokerilla.
  5. Levitä mansikat pohjalle. Valuta päälle ranskankermaseos.
  6. Paista mansikkapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna mansikkapiirakan jäähtyä ennen tarjoamista.

Vinkki!

Voit koristella mansikkapiirakan halutessasi syötävillä kukilla kuten orvokeilla.

Kommentoi »