Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikkapiirakka – iki-ihana herkku kruunaa kesäisen kahvihetken!

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Mansikkapiirakka valmistuu jo pienestä määrästä mansikoita. Mausteeksi tähän nostalgiseen ja simppeliin herkkuun riittää lempeä vanilja. Poimi helppo resepti talteen!

20.6.2022
Reseptin ainekset
8
Mansikkapiirakan pohja
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¾ dl
sokeria
150 g
voita
3 rkl
kylmää vettä
Mansikkapiirakan täyte
400 g (noin 8 dl)
mansikoita
1
muna
2 dl
ranskankermaa
½ dl
sokeria
1
vaniljatanko (tai 2 tl vaniljasokeria)

Mansikkapiirakka – ohje:

  1. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi nokareina ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24‒26 cm) pohjalle ja reunoille. Laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  3. Poista mansikoista kanta ja halkaise mansikat. Isommat mansikat voi leikata neljään osaan.
  4. Sekoita muna, ranskankerma ja sokeri keskenään. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen siemenet täytteeseen tai mausta seos vaniljasokerilla.
  5. Levitä mansikat pohjalle. Valuta päälle ranskankermaseos.
  6. Paista mansikkapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna mansikkapiirakan jäähtyä ennen tarjoamista.

Vinkki!

Voit koristella mansikkapiirakan halutessasi syötävillä kukilla kuten orvokeilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt