Maku

Mansikkaleivokset

3 h 10 min
4.8
4

Mansikkaleivokset

Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 1/2 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 50 gtuorejuustoa (vanilja)
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 150 gmansikoita
  • 1 rklvettä

Koristeluun

  • 2 rklmansikkahilloa
  • 300 gmansikoita
  • 2 dlvettä
  • 1 dlhyytelösokeria

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h 10 min

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti nostellen.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille (35 × 42 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
Kumoa levy puhtaalle leivinpaperille. Poista alapuolen leivinpaperi varovasti. Jäähdytä.
Leikkaa levy poikittain kahteen osaan. Kostuta toinen levy maidolla.
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja sokeri. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma ja soseutetut mansikat.
Kiehauta 1 rkl vettä. Ota kattila pois levyltä ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna täytteen levätä hetki, jotta hyytyminen käynnistyy.
Levitä täyte kostutetulle pohjalevylle. Nosta toinen taikinalevy täytteen päälle ja kostuta maidolla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa, kunnes täyte on täysin hyytynyt. Tähän asti voit valmistella jo edellisenä päivänä.
Levitä kakun pinnalle hiukan mansikkahilloa. Koristele pinta paloitelluilla ja kokonaisilla mansikoilla.
Kiehauta kiilteen vesi. Lisää hyytelösokeri veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele mansikat kauttaaltaan kiilteellä, tai lusikoi kiille mansikoiden päälle.
Leikkaa kakku neliön muotoisiksi mansikkaleivoksiksi ennen tarjoilua.
•Jos tarjoat mansikkaleivonnaisen leikkaamattomana mansikkakakkuna, koristele reunat kermavaahtopursotuksin.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä