Maku

Mansikkajäädyketorttu ilman uunia

8 h 20 min
5
0

Mansikkajäädyketorttu ilman uunia

KA
0
5
Teksti Kaarina Roininen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa (mansikka)
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 200 gtuorejuustoa
  • 300 gmansikoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

8 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN8 h

Asettele irtoreunaisen vuoan pohjaosaan leivinpaperi ja kiinnitä irtoreuna paikoilleen. Revi ulkopuolelta ylimääräiset leivinpaperit pois. Voit käyttää myös silikonireunaista irtopohjavuokaa sellaisenaan ilman leivinpaperia.
Paloittele keksit suoraan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna kaulimella painellen. Voit käyttää hienontamiseen myös monitoimikonetta tai teholeikkuria.
Lisää muovipussiin vähän jäähtynyt rasvasula ja puristele käsin seos tasaiseksi.
Painele seos kädellä (voit suojata käden muovipussilla) tiiviisti vuoan pohjalle.
Hienonna mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
Vatkaa sähkövatkaimella ensin mansikkakerma vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä.
Vatkaa vaniljarahka, tuorejuusto, mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi.
Lisää mansikkakermavaahto joukkoon varovasti nostellen esim. kierrevispilällä tai sähkövatkaimesta irrotetuilla vatkaimilla.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita vuoka vielä muovipussiin.
Pane pakastimeen ja anna jäätyä 5–6 tuntia tai seuraavaan päivään.
Ota torttu noin 2 tuntia ennen tarjoilua pakastimesta jääkaappiin tai tuntia ennen huoneenlämpöön.
Irrota reunarengas tortun ympäriltä ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluastiaan.
Koristele halutessasi pinta koristegeelillä ja koristerakeilla tai marjoilla.
•Saat makuvaihtelua torttuun, kun käytät mansikkasoseen asemesta mango- tai persikkasosetta. Vaihda silloin mansikan makuinen kermavaahto kinuskin makuiseen kermavaahtoon.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä