Maku

Mansikkagalette – tässä huolettomassa herkussa maistuu kesä!

1 h 45 min
5
0

Mansikkagalette – tässä huolettomassa herkussa maistuu kesä!

KA
0
5
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Mansikkagalette on ihanan huolettomasti kasattu pikkuinen piirakka, joka täytetään kesäisillä hedelmillä – ja tietenkin mansikoilla. Pohjan tuore minttu maustaa galettetaikinan viehkoksi alustaksi kesän marjoille.

Ainekset (8 kpl)

Pohja

  • 125 gvoita (kylmää)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa ja mustapippuria
  • 2 rklvettä (kylmää)

Täyte

  • 5 dlmansikoita (tuoreita)
  • 2 kplnektariinia (kypsää, tai 2-3 aprikoosia tai persikkaa)
  • 2 rklruokosokeria
  • 1/2 dlpistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • koristeluun mansikoita, tuoretta minttua, tomusokeria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Mansikkagalette valmistuu näin:

  1. Nypi kulhossa kylmä kuutioitu voi, jauhot, sokeri, minttu ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi.
  3. Jaa taikina 8–9 palaan. Kauli ne ohuemmiksi pohjiksi. Pohjat saavat olla epäsäännöllisen muotoisia.
  4. Viipaloi mansikat. Huuhtele ja lohko hedelmät. Sommittele marjat ja hedelmät kaulituille pohjille. Jätä reunoille pari
  5. senttiä tyhjää tilaa.
  6. Ripottele päälle sokeria ja pistaaseja. Käännä reunat rennosti täytteen päälle.
  7. Voitele reunat vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  8. Viimeistele vastapaistetut mansikkagaletet tuoreilla mansikoilla ja mintulla. 

Vinkki!

Pääset leivontahommiin nopeasti, kun teet galettetaikinan edellisenä päivänä jääkaappiin.

MITÄ PIDIT?
5