Mansikkagalette

1 h 45 min
5
0

Mansikkagalette

Huolettomasti kasattu mansikkapiirakka täytetään kesän ihanimmilla mansikoilla ja hedelmillä. Pohjan tuore minttu maustaa galettetaikinan viehkoksi alustaksi kesän marjoille.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Pohja

  • 125 gvoita (kylmää)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa ja mustapippuria
  • 2 rklvettä (kylmää)

Täyte

  • 5 dlmansikoita (tuoreita)
  • 2 kplnektariinia (kypsää, tai 2-3 aprikoosia tai persikkaa)
  • 2 rklruokosokeria
  • 1/2 dlpistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • Koristeluun mansikoita, tuoretta minttua, tomusokeria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Valmista pienet mansikkapiirakat näin:

Nypi kulhossa kylmä kuutioitu voi, jauhot, sokeri, minttu ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi.

Jaa taikina 8–9 palaan. Kauli ne ohuemmiksi pohjiksi. Pohjat saavat olla epäsäännöllisen muotoisia.

Viipaloi mansikat. Huuhtele ja lohko hedelmät. Sommittele marjat ja hedelmät kaulituille pohjille. Jätä reunoille pari

senttiä tyhjää tilaa.

Ripottele päälle sokeria ja pistaaseja. Käännä reunat rennosti täytteen päälle.

Voitele reunat vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Viimeistele vastapaistetut mansikkagaletet tuoreilla mansikoilla ja mintulla. 

Vinkki!

Pääset leivontahommiin nopeasti, kun teet galettetaikinan edellisenä päivänä jääkaappiin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä