Mansikkagalette – tässä huolettomassa herkussa maistuu kesä!
kasvis
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Mansikkagalette on ihanan huolettomasti kasattu pikkuinen piirakka, joka täytetään kesäisillä hedelmillä – ja tietenkin mansikoilla. Pohjan tuore minttu maustaa galettetaikinan viehkoksi alustaksi kesän marjoille.

Reseptin ainekset 8 kpl
Pohja
125 gvoita (kylmää)
3 dlvehnäjauhoja
1/2 dlfariinisokeria
2 rkltuoretta minttua (silputtuna)
1/4 tlsuolaa ja mustapippuria
2 rklvettä (kylmää)
Täyte
5 dlmansikoita (tuoreita)
2 kplnektariinia (kypsää, tai 2-3 aprikoosia tai persikkaa)
2 rklruokosokeria
1/2 dlpistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)
Voitelu
1 kplmunaa
Lisäksi
koristeluun mansikoita, tuoretta minttua, tomusokeria
Mansikkagalette valmistuu näin:
- Nypi kulhossa kylmä kuutioitu voi, jauhot, sokeri, minttu ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi.
- Jaa taikina 8–9 palaan. Kauli ne ohuemmiksi pohjiksi. Pohjat saavat olla epäsäännöllisen muotoisia.
- Viipaloi mansikat. Huuhtele ja lohko hedelmät. Sommittele marjat ja hedelmät kaulituille pohjille. Jätä reunoille pari
- senttiä tyhjää tilaa.
- Ripottele päälle sokeria ja pistaaseja. Käännä reunat rennosti täytteen päälle.
- Voitele reunat vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Viimeistele vastapaistetut mansikkagaletet tuoreilla mansikoilla ja mintulla.
Vinkki!
Pääset leivontahommiin nopeasti, kun teet galettetaikinan edellisenä päivänä jääkaappiin.