


Mansikkagalette – tässä huolettomassa herkussa maistuu kesä!
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Mansikkagalette on ihanan huolettomasti kasattu pikkuinen piirakka, joka täytetään kesäisillä hedelmillä – ja tietenkin mansikoilla. Pohjan tuore minttu maustaa galettetaikinan viehkoksi alustaksi kesän marjoille.
Reseptin ainekset
8 kpl
Pohja
125 g
voita (kylmää)
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
fariinisokeria
2 rkl
tuoretta minttua (silputtuna)
1/4 tl
suolaa ja mustapippuria
2 rkl
vettä (kylmää)
Täyte
5 dl
mansikoita (tuoreita)
2 kpl
nektariinia (kypsää, tai 2-3 aprikoosia tai persikkaa)
2 rkl
ruokosokeria
1/2 dl
pistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)
Voitelu
1 kpl
munaa
Lisäksi
koristeluun mansikoita, tuoretta minttua, tomusokeria
Mansikkagalette valmistuu näin:
- Nypi kulhossa kylmä kuutioitu voi, jauhot, sokeri, minttu ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi.
- Jaa taikina 8–9 palaan. Kauli ne ohuemmiksi pohjiksi. Pohjat saavat olla epäsäännöllisen muotoisia.
- Viipaloi mansikat. Huuhtele ja lohko hedelmät. Sommittele marjat ja hedelmät kaulituille pohjille. Jätä reunoille pari
- senttiä tyhjää tilaa.
- Ripottele päälle sokeria ja pistaaseja. Käännä reunat rennosti täytteen päälle.
- Voitele reunat vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Viimeistele vastapaistetut mansikkagaletet tuoreilla mansikoilla ja mintulla.
Vinkki!
Pääset leivontahommiin nopeasti, kun teet galettetaikinan edellisenä päivänä jääkaappiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
