Maku

Mansikka-pastasalaatti mozzarellalla ja marinoidulla punasipulilla – hykerryttävän hyvää!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Mansikka-pastasalaatti saa kastikkeeksi reilun annoksen punasipulien marinointilientä, joka maustaa salaatin ihanan kirpakaksi. Kesäinen pastasalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai grilliherkkujen lisukkeeksi.
MU
0
0
Julkaistu 28.6.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 300 g pastaa (esim. spiraali)
  • 250 gmansikoita
  • 200 gmozzarellajuustoa
  • 1 rku rucolaa tai basilikaa
  • ⅓ rkuminttua

Marinoitu punasipuli

  • 1–2 punasipulia
  • 1 dlvaaleaa balsamietikkaa
  • 1limen mehu
  • ¾ dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä
Tulosta

Mansikka-pastasalaatti – ohje:

  1. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan etikka, limenmehu, sokeri ja suola. Kiehauta seos ja lisää punasipulit. Lisää lopuksi öljy. Jäähdytä.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta ja jäähdytä kylmän juoksevan veden alla. Sekoita punasipulit liemineen pastan joukkoon.
  3. Perkaa ja viipaloi mansikat. Sekoita mansikat, rucola tai basilika ja minttu salaattiin.
  4. Revi mozzarella salaattiin ja tarjoa mansikka-pastasalaatti heti.
Kommentoi »