Mansikka-pastasalaatti mozzarellalla ja marinoidulla punasipulilla – hykerryttävän hyvää!
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Mansikka-pastasalaatti saa kastikkeeksi reilun annoksen punasipulien marinointilientä, joka maustaa salaatin ihanan kirpakaksi. Kesäinen pastasalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai grilliherkkujen lisukkeeksi.
MU
0
Kuvat
Julkaistu 28.6.2022

Mansikka-pastasalaatti mozzarellalla ja marinoidulla punasipulilla – hykerryttävän hyvää!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 300 g pastaa (esim. spiraali)
- 250 gmansikoita
- 200 gmozzarellajuustoa
- 1 rku rucolaa tai basilikaa
- ⅓ rkuminttua
Marinoitu punasipuli
- 1–2 punasipulia
- 1 dlvaaleaa balsamietikkaa
- 1limen mehu
- ¾ dlsokeria
- 1 tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
- ½ dl oliiviöljyä
Mansikka-pastasalaatti – ohje:
- Valmista marinoitu punasipuli. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan etikka, limenmehu, sokeri ja suola. Kiehauta seos ja lisää punasipulit. Lisää lopuksi öljy. Jäähdytä.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta ja jäähdytä kylmän juoksevan veden alla. Sekoita punasipulit liemineen pastan joukkoon.
- Perkaa ja viipaloi mansikat. Sekoita mansikat, rucola tai basilika ja minttu salaattiin.
- Revi mozzarella salaattiin ja tarjoa mansikka-pastasalaatti heti.

Broileri-pastasalaatin salaisuus löytyy simppeleistä aineksista – sama resepti sopii sekä arkiruokapöytään että rentoihin illanistujaisiin
Maku

Onko se pasta vai sittenkin salaatti? Grillattu tomaatti-mozzarellapastasalaatti yhdistää molempien parhaat puolet
Kotivinkki

Ruokaisa luonnonkala-pastasalaatti hurmaa kesäisillä mauillaan – luonnonkalasäilyke on oiva vaihtoehto purkkitonnikalalle
Maku

Rapeutta retiisistä, raikkautta sitruunasta – hurmaannu ruokaisan lohi-pastasalaatin mausta ja helppoudesta
Maku

Kana-pastasalaatti
Maku

Caprese-pasta – Italian suosituin salaatti hurmaa nyt vartin pikapastana
Maku

Kuulostaako pastasalaatti vanhanaikaiselta? Kokeile tätä keväistä versiota
Kotivinkki

Pancetta-sienipastasalaatti
Maku