


Mansikka-pastasalaatti mozzarellalla ja marinoidulla punasipulilla – hykerryttävän hyvää!
30 min
Mansikka-pastasalaatti saa kastikkeeksi reilun annoksen punasipulien marinointilientä, joka maustaa salaatin ihanan kirpakaksi. Kesäinen pastasalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai grilliherkkujen lisukkeeksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
pastaa (esim. spiraali)
250 g
mansikoita
200 g
mozzarellajuustoa
1 rku
rucolaa tai basilikaa
⅓ rku
minttua
Marinoitu punasipuli
1–2
punasipulia
1 dl
vaaleaa balsamietikkaa
1
limen mehu
¾ dl
sokeria
1 tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
½ dl
oliiviöljyä
Mansikka-pastasalaatti – ohje:
- Valmista marinoitu punasipuli. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan etikka, limenmehu, sokeri ja suola. Kiehauta seos ja lisää punasipulit. Lisää lopuksi öljy. Jäähdytä.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta ja jäähdytä kylmän juoksevan veden alla. Sekoita punasipulit liemineen pastan joukkoon.
- Perkaa ja viipaloi mansikat. Sekoita mansikat, rucola tai basilika ja minttu salaattiin.
- Revi mozzarella salaattiin ja tarjoa mansikka-pastasalaatti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat