


Mansikka-kinuskikakut lasissa – kuohkea kerrosjälkiruoka yhdistää ihanasti kakkumurun, kinuskin ja sorbettimaisen mansikkavaahdon
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Lasiin koottavat mansikka-kinuskikakut ovat kuin kesäinen tuulahdus! Kokoa pakastimeen pelastetusta kakkupohjasta tai murskatuista kekseistä, itse keitetystä timjamikinuskista ja sorbettimaisesta mansikka-vaahdosta näyttävä jälkiruoka jokaiselle vieraalle.
Reseptin ainekset
2–3 annosta
2 dl
kakkupohjaa murennettuna tai keksimurskaa
Timjamikinuski
1 dl
kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
2
timjaminoksaa
Mansikkavaahto
125 g
pakastemansikoita
1
valkuainen
2 rkl
sokeria
Lisäksi
1 dl
tuoreita mansikoita
timjaminlehtiä
Mansikka-kinuskikakut lasissa tehdään näin:
- Valmista ensin kinuski. Mittaa kerma, sokeri ja timjaminoksat kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Siirrä kattila liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä.
- Anna mansikoiden sulaa hetki kulhossa ja soseuta ne hiukan kohmeisina sauvasekoittimella.
- Vatkaa valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria 1 rkl kerrallaan sekaan samalla vatkaten. Lisää mansikkasose ja vatkaa vielä noin 2 minuuttia.
- Siirrä kulho 15 minuutiksi pakastimeen. Jatka sitten vatkaamista noin 2 minuuttia.
- Laita vaahto isolla tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Paloittele mansikat.
- Laita kakku- tai keksimurua lasien pohjalle. Lusikoi päälle kinuskia, lisää mansikkakuutioita ja timjaminlehtiä. Pursota päälle kerros mansikkavaahtoa. Toista edellinen, mutta pursota mansikkavaahtoa runsaaksi keoksi lasin reunan yli. Koristele timjamilla. Tarjoa heti.
Vinkki!
Saat kakuista gluteenittomat, kun käytät gluteenitonta kakkupohjaa tai -keksejä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat