Mansikka-kinuskikakut lasissa – kuohkea kerrosjälkiruoka yhdistää ihanasti kakkumurun, kinuskin ja sorbettimaisen mansikkavaahdon
1 h
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
15 minLasiin koottavat mansikka-kinuskikakut ovat kuin kesäinen tuulahdus! Kokoa pakastimeen pelastetusta kakkupohjasta tai murskatuista kekseistä, itse keitetystä timjamikinuskista ja sorbettimaisesta mansikka-vaahdosta näyttävä jälkiruoka jokaiselle vieraalle.
KA
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.5.2021

Mansikka-kinuskikakut lasissa – kuohkea kerrosjälkiruoka yhdistää ihanasti kakkumurun, kinuskin ja sorbettimaisen mansikkavaahdon
Reseptin ainekset (2–3 annosta)
- 2 dlkakkupohjaa murennettuna tai keksimurskaa
Timjamikinuski
- 1 dlkuohukermaa
- 1 dlfariinisokeria
- 2timjaminoksaa
Mansikkavaahto
- 125 gpakastemansikoita
- 1valkuainen
- 2 rklsokeria
Lisäksi
- 1 dltuoreita mansikoita
- timjaminlehtiä
Mansikka-kinuskikakut lasissa tehdään näin:
- Valmista ensin kinuski. Mittaa kerma, sokeri ja timjaminoksat kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Siirrä kattila liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä.
- Anna mansikoiden sulaa hetki kulhossa ja soseuta ne hiukan kohmeisina sauvasekoittimella.
- Vatkaa valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria 1 rkl kerrallaan sekaan samalla vatkaten. Lisää mansikkasose ja vatkaa vielä noin 2 minuuttia.
- Siirrä kulho 15 minuutiksi pakastimeen. Jatka sitten vatkaamista noin 2 minuuttia.
- Laita vaahto isolla tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Paloittele mansikat.
- Laita kakku- tai keksimurua lasien pohjalle. Lusikoi päälle kinuskia, lisää mansikkakuutioita ja timjaminlehtiä. Pursota päälle kerros mansikkavaahtoa. Toista edellinen, mutta pursota mansikkavaahtoa runsaaksi keoksi lasin reunan yli. Koristele timjamilla. Tarjoa heti.
Vinkki!
Saat kakuista gluteenittomat, kun käytät gluteenitonta kakkupohjaa tai -keksejä.

Sitruunaiset minijuustokakut ovat kekkereiden vetonaula – valmista makeankirpeät herkut näppärästi muffinipellillä
Maku

Puolukkajuustokakku lasissa
Kotivinkki

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!
Maku

Appelsiinitrifle
Maku

Sitruunajälkiruoka lasissa
Maku

Helppo mansikka-raparperijuustokakku lasissa
Maku

Mustikkainen kulhomisu – kokoa mascarponevaahdosta, italialaisista mantelikekseistä ja marjoista superhelppo kerrosjälkkäri
Maku

Mukikakku – suklaakakku kolmessa minuutissa!
Maku