Maku

Mannapuuro

20 min
0
0

Mannapuuro on parasta silkkisen pehmeänä. Kun teet seuraksi vielä vaahterasiirapilla maustettuja uuniomenoita, luksusaamiainen on valmis.
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (4 annosta)

Mannapuuro

  • 1 lmaitoa
  • 1 1/2 dlmannasuurimoita
  • 1/2 tlsuolaa

Vaahterasiirappiomenat

  • 2 kplomenaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 2 rklvaahterasiirappia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Mannapuuro valmistetaan näin:

  1. Kuumenna maito kiehuvaksi keskilämmöllä. Sekoita mannasuurimot hiljalleen maitoon samalla reippaasti sekoittaen.
  2. Laske lieden lämpötilaa hieman ja anna puuron kypsyä lempeällä lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla.
  3. Samalla kun puuro kypsyy, valmista omenat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Lado ne leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele omenoiden pintaan aavistus kanelia. Paista 175 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes omenat ovat pehmeitä.
  4. Sivele omenoiden pintaan vaahterasiirappia. Annostele puuro kulhoihin. Lisää omenasiivut puuron päälle ja lorauta pinnalle vaahterasiirappia.
MITÄ PIDIT?
0