Mannapuuro
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Mannapuuro on parasta silkkisen pehmeänä. Kun teet seuraksi vielä vaahterasiirapilla maustettuja uuniomenoita, luksusaamiainen on valmis.
5
Kuvat
Julkaistu 15.10.2016

Mannapuuro
Reseptin ainekset (4 annosta)
Mannapuuro
- 1 lmaitoa
- 1 1/2 dlmannasuurimoita
- 1/2 tlsuolaa
Vaahterasiirappiomenat
- 2 kplomenaa
- 1/2 tlkanelia
- 2 rklvaahterasiirappia
Mannapuuro valmistetaan näin:
- Kuumenna maito kiehuvaksi keskilämmöllä. Sekoita mannasuurimot hiljalleen maitoon samalla reippaasti sekoittaen.
- Laske lieden lämpötilaa hieman ja anna puuron kypsyä lempeällä lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla.
- Samalla kun puuro kypsyy, valmista omenat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Lado ne leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele omenoiden pintaan aavistus kanelia. Paista 175 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes omenat ovat pehmeitä.
- Sivele omenoiden pintaan vaahterasiirappia. Annostele puuro kulhoihin. Lisää omenasiivut puuron päälle ja lorauta pinnalle vaahterasiirappia.

Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät
Kotivinkki

Mustikka-tattaripuuro – voiko aamu ihanammin alkaa!
Kotivinkki

Kvinoapuuro tuo potkua päivään – vieläpä herkullisella tavalla!
Kotivinkki

Näin keität täydellisen riisipuuron – 6 niksiä, joilla vältät pohjaanpalamisen ja muut yleisimmät ongelmat!

Luumu-kanelipuuro
Maku

Omenainen uunikaurapuuro
Maku

Porkkanakakkupuuro
Maku

Puuroleipä
Maku